Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

ЯПОНСЬКИЙ САД

Дата: 18.02.2021 09:12
Кількість переглядів: 1059

Фото без опису

Бажаєте побути наодинці із собою, зануритися у глибини своєї душі, відчути гармонію з природою та цілим всесвітом – відвідайте Японський сад. Японці вірять, що споглядання природи наближає до осягнення законів буття.

Японські сади лаконічні, багатозначні, символічні. Тут немає випадкових елементів: кожен кущик, пагорб, камінчик, рослинка взаємодіють, гармоніюють між собою. В основу саду покладено союз трьох основних стихій – води, каменю і рослин. Вода – символ негативної, жіночої, темної сили Інь, а каміння – світлої, чоловічої, позитивної сили Янь. Їхнє вічне протистояння і нерозривна єдність є основою існування світу.

Фото без описуФото без опису

У  Японському саду Доброслава створена штучна водойма – ставок із рибками коє; улюблене творіння природи у японців – маленький водоспад. У воді відображаються небо і рослини – це спосіб розширити маленький простір, розширити нашу свідомість. Сад каменів, «сухого пейзажу», який часто називають сад дзен, – місце для медитації. Камені – це сила і стійкість. Від їхньої нерухомості віє спокоєм, асиметричне розташування є співзвучним з природою. Чайний будиночок – тяшіцу, альтанки, кам’яні ліхтарики, що осявають сад вночі, вимощені доріжки, відомий квітковий символ Японії сакура – Ви потрапите у інший світ і обов’язково захочете сюди повернутися! 

Фото без описуОсоблива послуга для усіх гостей Японського саду – магія чайної церемонії. Класичне японське чайне дійство регулюється чотирма принципами: гармонія (ва), шанування (Кей), чистота (сей), спокій (дзяку), які називають «чотирма шляхетними істинами» шляху чаю. Традиційне Чайне дійство –  це довгий по тривалості (близько чотирьох годин) ритуал. Справа в тому, що під час ритуалу кожен жест, рух, послідовність дій, навіть те як ви тримаєте руки, мають своє значення і несуть глибокий зміст. Під час чаювання не виголошуються зайві слова, говорити і думати потрібно лише про прекрасне: природу, мистецтво, красу квітів, чай… Фото без опису

Цей ритуал в Японії осягають багато років у спеціальних школах. Сенс японського чаювання полягає не в дегустації напою, це більше схоже на медитацію, спробу віднайти гармонію в собі і з цілим світом. Сама церемонія проходить у кілька етапів: спочатку гості проходять кам’яною доріжкою до тяшіцу, перед входом миють руки і лице, потім зручно вмощуються, стаючи спочатку на коліна. Заварюють порошкоподібний чай або зелений крупнолистовий. Традиція чаювання прийшла до Японії з Китаю, але саме в Японії вона набула такої таємничості і помпезності водночас. Японське чаювання – це особливий момент, демонстрація витонченості й глибини східної культури, це особливий вид мистецтва, у якому ви можете взяти участь.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь