Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Захворюваність росте!

Дата: 03.03.2021 14:25
Кількість переглядів: 376

За інформацією директора Департаменту охорони здоров’я  Наталії Одарій-Захар’євої, дитячі лікарні міста переповнені, розгорнуті додаткові ліжко-місця. Згідно моніторингу, який щоденно проводить наш Департамент, спостерігаємо ріст захворюваності на коронавірусну інфекцію серед учасників освітнього процесу, п’ять закладів освіти перейшли працювати на дистанційну форму. І хоча Одещина наразі перебуває в жовтій зоні (нагадаємо, що з 24 лютого 2021 року на всій території України діє адаптивний карантин), з такими темпами ми швидко можемо потрапити у червону з відповідними суворими обмеженнями. Безумовно, діти мають навчатися в закладах  і здобувати якісну освіту. Але здоров’я – понад усе! На жаль, маємо випадки смертей від цієї недуги серед учителів.

Чому пішов ріст? А всі забули про маски, антисептики, соціальну дистанцію, провітрювання класних кімнат. Маємо інформацію, що у закладах освіти почали відверто ігнорувати дотримання карантинних обмежень. Тому прийнято рішення створити робочу групу, яка без попередження відвідає райони і перевірить, як виконуються санітарні норми у школах та садочках. За результатами будуть відповідні рішення. Прохання не нехтувати постановою Головного державного санітарного лікаря і виконувати усі протиепідемічні заходи.

Шановні батьки, якщо дитина має бодай найменші прояви поганого самопочуття – залиште її вдома та поспостерігайте: у разі необхідності зверніться до лікаря. Не забуваймо, якщо в учня підтвердили COVID-19, клас йде на самоізоляцію на два тижні.

Те ж саме стосується педагогів. Колеги, з усією відповідальністю ставтеся до свого здоров’я! За інформацією директора Департаменту Олександра Лончака, через тиждень нас чекає дистанційка. Це вимушений крок, аби розірвати ланцюг зараження вірусом. Тож просимо з розумінням віднестися до таких рекомендацій задля збереження життя і здоров’я!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь