Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Експертний висновок відповідальної постійної комісії з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради щодо регуляторного впливу проекту регуляторного

Дата: 14.12.2021 14:04
Кількість переглядів: 367

Експертний висновок

відповідальної  постійної комісії з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради

щодо регуляторного впливу проекту регуляторного акта

«Про  організацію проведення  конкурсу з призначення управителя  багатоквартирних будинків на території Доброславської селищної ради, співвласниками яких не створені об’єднання співвласників багатоквартирного  будинку та не обрано управителя»

 

Розробник проекту регуляторного акта: відділ житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та розвитку інфраструктури та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради.

 

Розглянувши проект регуляторного акта рішення «Про  організацію проведення  конкурсу з призначення управителя  багатоквартирних будинків на території Доброславської селищної ради, співвласниками яких не створені об’єднання співвласників багатоквартирного  будинку та не обрано управителя» та аналіз регуляторного впливу до нього, постійна комісія з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради зазначає наступне:

Відповідність проекту регуляторного акта принципам державної регуляторної політики, встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»:

В цілому при підготовці проекту регуляторного акта витримана послідовність регуляторної діяльності: проект відповідає цілям державної регуляторної політики, а також його включено до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік (оприлюднено на офіційному вебсайті за адресою: https://dobroslavsrf-gromada.gov.ua/  Доброславської селищної ради).

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про  організацію проведення  конкурсу з призначення управителя  багатоквартирних будинків на території Доброславської селищної ради, співвласниками яких не створені об’єднання співвласників багатоквартирного  будинку та не обрано управителя» та безпосередньо проект з аналізом його регуляторного впливу розміщено на офіційному веб-сайті Доброславської селищної ради в мережі Інтернет  з  14.12.2021 року.

Таким чином, проект регуляторного акта – проект рішення селищної ради «Про  організацію проведення  конкурсу з призначення управителя  багатоквартирних будинків на території Доброславської селищної ради, співвласниками яких не створені об’єднання співвласників багатоквартирного  будинку та не обрано управителя» відповідає усім принципам державної регуляторної політики встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», а саме: доцільність, адекватність, ефективність, збалансованість, передбачуваність, прозорість та врахування громадської думки.

2. Відповідність проекту регуляторного акта вимогам статті 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»  щодо підготовки аналізу регуляторного впливу.

Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні» визначено, що до повноважень селищних рад належить питання встановлення відповідно до законодавства правил з питань благоустрою території населеного пункту, до яких відноситься і розміщення зовнішньої реклами.

Розробником регуляторного акта були враховані вимоги Закону України «Про житлово-комунальні послуги», Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку», «Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку», затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово- комунального господарства України від 13.06.2016р. № 150», Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Цей регуляторний акт певним чином впливає на інтереси суб’єктів господарювання, громадян, органів місцевого самоврядування, що знаходяться на території Доброславської селищної ради.

Аналіз регуляторного акта розроблено на виконання вимог статті 8 Закону України "Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності".

На дію цього акта можливий вплив зовнішніх чинників: прийняття змін та доповнень до чинного законодавства України в цій сфері. У подальшому внесення змін до зазначеного рішення можливе в разі змін у чинному законодавстві України або виникнення необхідності в нормативному врегулюванні певних правовідносин.

3. Узагальнений висновок

Враховуючи проведену експертизу, постійна комісія з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами  Доброславської  селищної ради дійшла висновку:

проект регуляторного акта – рішення «Про   організацію проведення  конкурсу з призначення управителя  багатоквартирних будинків на території Доброславської селищної ради, співвласниками яких не створені об’єднання співвласників багатоквартирного  будинку та не обрано управителя» Доброславської селищної ради та аналіз його регуляторного впливу відповідають вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності».

 

 

 

Голова постійної комісії з питань прав людини,

законності, регламенту, депутатської діяльності

та етики, та взаємодії з правоохоронними органами

Доброславської селищної ради                                                                                 А.В.Жежуленко

          


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь