Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ ПРОВІВ СВЯТКОВУ ЗУСТРІЧ З ПРЕДСТАВНИКАМИ ДИПЛОМАТИЧНОГО КОРПУСУ

Дата: 28.12.2021 08:47
Кількість переглядів: 211

Вітаючи високоповажне зібрання з нагоди різдвяних та новорічних свят голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький відзначив, що напередодні, в Івано-Франківській області відбулась щорічна конференція послів України під гаслом “Дипломатія 30. Стратегія сильної держави”, на якій Президент України Володимир Зеленський, окреслив ключові завдання Стратегії зовнішньополітичної діяльності України та озвучив своє бачення змін у стилю і філософії зовнішньої політики, яких потребує українська дипломатія.

“Міністерством закордонних справ України підбито дипломатичні підсумки 2021 року та поінформовано про пріоритети роботи МЗС України у 2022 році. Тому наша сьогоднішня зустріч є своєрідним логічним продовженням важливої теми”- зазначив Сергій Гриневецький.

Керівник області відзначив, що регіон активно співпрацює та має тісні зв’язки з багатьма країнами світу, зокрема численною кількістю регіонів. На цей час завдяки плідній міжнародній співпраці підписано 27 міжрегіональних угод про співробітництво в торгово-економічній, науково-технічній і гуманітарно-культурній сферах із 15 країнами світу.

Показовим, за словами Сергія Гриневецького, також є те, що Одещина єдина в Україні область, що є дійсним членом 6 європейських регіональних організацій. На території регіону діє 25 дипломатичних установ, чотири постійних представництва міжнародних організаційі це більше навіть, ніж в деяких країнах. А ще в області – понад 180 національно-культурних організацій. Протягом 22 років діє Рада представників національно-культурних товариств Одещини, з 2020 року при Одеській міській раді – Одеське об’єднання національностей – ООН.

У своєму виступі перед представниками дипломатичного корпусу голова Одеської облдержадміністрації підбив деякі підсумки року, визначивши досягнення у різних секторах соціально – економічного буття.

“Одеська область – 2021: це:- рекордний врожай за усю історію аграрної Одещини – понад п’ять мільйонів тонн зернових; це – визначення області пріоритетною територією у реалізації пілотного проєкту з відновлення і будівництва зрошуваних систем; це – одинадцять інфраструктурних об’єктів, зведених та відремонтованих в рамках Програми Президента України «Велике будівництво»; 12 приймальних відділень в опорних лікарнях, 9 нових та 5 реконструйованих амбулаторій; 14 кисневих станцій; початок реалізації Програми Президента України «Велика реставрація» на пам’ятках історії та архітектури – будівлях Одеської філармонії, Музею Західного та східного мистецтва, Національного художнього музею; введення в дію нової злітно-посадкової смуги Міжнародного аеропорту «Одеса»; пуск поромного комплексу Орлівка (Україна) – Ісакча (Румунія); поновлений повноцінний рух на мості через Хаджибейський лиман та старт нової моделі приміських перевезень європейського зразка – сучасний дизель-потяг «Дунайський експрес»; активна реалізація Програми цифрової трансформації Одещини, в рамках якої у регіоні вже діє центр підтримки та розвитку підприємництва «Дія. Бізнес»; 1000 додаткових місць у садочках, здорове харчування для 45 тисяч учнів, 25 нових шкільних автобуси, потужна мережа інклюзивно-ресурсних центрів” – сказав Сергій Гриневецький.

Голова Одеської ОДА відзначив, що в історію Одещини, у 2021 році, вписано видатні спортивні перемоги наших земляків: олімпійське срібло «Токіо-2021», яке виборола Анжеліка Терлюга та паралімпійське золото Романа Полянського; тріумф чемпіону світу з боксу Юрія Захарєєва.

Важливим, на думку голови Одеської ОДА, стратегічним аспектом міжнародного процесу в контексті виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки, забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні є багатонаціональні військові навчання «Сі Бриз», які відбуваються в Одеському регіоні з 1997 року, у 2021-му в них взяли участь близько 30 країн-учасниць.

Говорячи про рік 2021-й, Сергій Гриневецький поінформував представників дипломатичного корпусу, що за участі та при сприянні обласної державної адміністрації відбулося майже 150 заходів міжнародного спрямування, у яких взяли участь представники дипломатичного корпусу, міжнародних організацій, іноземних установ і компаній, а також офіційних закордонних делегацій.

Важливими подіями в житті регіону стали командно-штабні навчання Україна-НАТО з безпеки критичної інфраструктури Чорноморського регіону «Непорушна стійкість»; засідання Міжпарламентської Ради Україна-НАТО в місті Одеса за участі українських та іноземних високопосадовців; церемонія онлайн-підписання двосторонніх документів між Одеською ОДА та Урядом провінції Цзянсі (Китайська Народна Республіка).

“Тільки в обласній адміністрації пройшло сімдесят робочих та ділових зустрічей із Надзвичайними та Повноважними Послами, генеральними консулами та представниками дипломатичних установ країн світу; головами європейських місій та міжнародних комітетів, високопосадовцями, директорами іноземних інвестиційних кампаній, зокрема 48 зустрічей провів я особисто. Зазначу, що усі ці зустрічі носили ефективний, дієвий характер, і їх підсумком стали відповідні угоди та робочі домовленості” – додав голова ОДА.

Підсумовуючи справи та успіхи року, що минає, голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький, безумовно, у виступі перед представниками дипломатичного корпусу, торкнувся і планів на майбутнє та декількох важливих перспективних аспектів.

“Головування України в Стратегії ЄС для Дунайського регіону є дуже важливим для нашої області. Розуміємо рівень відповідальності, адже Одещина стане провідним майданчиком з обговорення пріоритетів та напрацювання спільних рішень під час проведення ХІ щорічного Форуму країн-учасниць. Наступний важливий напрямок – це підписання нових угод про співробітництво з регіонами та провінціями, міжнародними інвестиційними кампаніями. Велике, ефективне поле для інвестиційної діяльності у промисловому секторі економіки відкриває Закон “Про внесення змін до Закону України “Про індустріальні парки”. Для Одеського регіону перспективним є розвиток індустріального парку в рамках «Створення Зони пріоритетного розвитку на території полів фільтрації». Дуже важливим на шляху формування національної свідомості, збереження та увічнення історичної пам’яті є робота зі створення меморіалу жертвам Голокосту 1941 року і благоустрій скверу «Проти забуття» на Люстдорфській дорозі, що здійснюються Одеської міською радою за підтримки та безпосередньої участі Федеративної Республіки Німеччини” – сказав Сергій Гриневецький.

Окремо, у своєму виступі, голова ОДА зупинився на підготовці всесвітньої виставки «Eкспо – 2030», зокрема виборі України – міста Одеси як номінанта на проведення цього престижного флагманського проєкту, адже проведення такого заходу може стати локомотивом розвитку Одещини, сприятиме розкриттю інфраструктурного та туристичного потенціалу, відкриє можливість створення нових робочих місць.

Сергій Гриневецький зазначив, що на цей час обласна державна адміністрація спільно з Офісом Президента України та Кабінетом Міністрів працює над створенням організаційного комітету, а також готується до презентації у Міжнародному Виставковому Бюро, що відбудеться в 2022 році.

“Як бачимо, ми йдемо шляхом кардинальної зміни підходів до міжнародного співробітництва, закладаємо тим самим фундамент регіону нового рівня. Але за будь-якими перетвореннями стоять люди. Я висловлюю щиру подяку усім вам, хто працює в напрямку розвитку Одеської області, міста Одеса; зміцнення міжнародних зв’язків та співробітництва. Дякую за небайдужість, відповідальність, професіоналізм, за відданість інтересам Одеського регіону. Тільки разом, нашою потужною командою ми досягнемо мети – безпечна, здорова, інноваційна, інтеркультурна Одещина” – резюмував голова Одеської облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь