Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

ОДЕСЬКА ОБЛДЕРЖАДМІНІСТРАЦІЯ ПІДПИСАЛА МЕМОРАНДУМ ПРО СПІВПРАЦЮ З ДЕРЖРИБАГЕНТСТВОМ

Дата: 29.12.2021 09:57
Кількість переглядів: 329

Сьогодні голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький підписав Меморандум про співпрацю з Держрибагентством щодо подальшого розвитку рибного господарства на Одещині.

«Одним із ключових питань Стратегії людського розвитку є продовольча безпека як складова національної безпеки. Ми вважаємо, що той ресурс, який є сьогодні в нашому регіоні, достатньо серйозний для того, щоб забезпечити якісним харчуванням наше населення, зокрема, комунальні установи, і тим самими вивести рибну галузь із аутсайдерів по заробітній платі. Тобто, легалізувати робочі місця і створити такі умови, щоб припинити максимально браконьєрство, поставити на державний рівень вилов риби, отримати квоти, створювати в подальшому холодильники для зберігання продукції і відновлювати переробну промисловість» – зазначив на початку зустрічі голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Голова Одеської ОДА сказав, що на наступний рік, перед обласною державною адміністрацією, одним з пріоритетних завданням стоїть створення таких умов, щоб рибна галузь стала конкурентоспроможною.

«В нас є певний досвід роботи у цьому році у галузі виноградарства та виноробної промисловості. Одеською облдержадміністрацією було проведено низку семінарів та круглих столів, в рамках яких ми ознайомили з проблемами виноробів і Прем’єр-міністра, і профільного міністра, і Президента України, що дозволило вийти на напрацювання певних нормативних документів, які сприятимуть розвитку стратегічних галузей нашого регіону – виноградарства і виноробства. Те ж саме, у 2022-му, ми хочемо зробити і по рибній галузі, максимально залучаючи до цього і науку, і громадськість» – додав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

 

Голова Держрибагентства Артем Ріпенко під час підписання Меморандуму наголосив, що Одещина є стратегічним регіоном для галузі рибного господарства і співпраця з Одеською облдержадміністрацією сприятиме як підвищенню рибопродуктивності водойм, так і збільшенню обсягів вирощування продукції аквакультури в Одеській області.

«Детінізація галузі є нашим пріоритетним завданням, і це стосується як сфери аквакультури, так і промислового та іншого рибальства, тому ми будемо робити все можливе для того, щоб найближчим часом виводити з «тіні» промисел та заохочувати підприємців, які хочуть законно займатися рибальством, щоб ця справа ставала для них вигідною» – наголосив голова Держрибагентства Артем Ріпенко.

 

В рамках реалізації Меморандуму вживатимуться спільні заходи для збільшення рибопродуктивності водойм, наданих в оренду для рибогосподарських цілей, обводнення природних нерестовищ, використання коштів, що сплачуються суб’єктами господарювання за спеціальне використання водних біоресурсів, на зариблення природних водойм Одещини цінними видами риби, розвитку марикультури в Одеському регіоні.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь