Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

ІНФОРМАЦІЯ ДЛЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ

Дата: 15.04.2022 16:37
Кількість переглядів: 463

Одеська область продовжує приймати внутрішньо переміщених осіб. На сьогодні, на облік в органах соціального захисту та в громадах стали 35 115 осіб, з них майже 12 з половиною тисяч дітей та більше 1200 осіб з інвалідністю. Кожного дня кількість внутрішньо переміщених осіб, які стають на облік збільшується в середньому від 400 до 4000 осіб.

ДЕ НАЙБІЛЬШЕ РОЗМІЩЕНО ПЕРЕСЕЛЕНЦІВ?

Найбільша кількість переселенців на сьогодні розміщується на території Болградського та Ізмаїльського районів. Перенасиченість пояснюється тим, що ці райони є прикордонно-транзитною зоною і багато людей, які прибувають чи розміщуються там на короткостроковий термін в подальшого перетинають кордон.

ЧИ ВСІ РАЙОНИ ПРИЙМАЮТЬ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ?

На сьогодні усі райони Одеської області мають можливість приймати та розміщувати переселенців. Всі районні державні адміністрації надали інформацію щодо можливості розміщення майже 17 тисяч осіб. Однак для середньо строкового та довгострокового розміщення 8389 місць, у тому числі в містах обласного значення є можливість розмістити 792 людей.

ЯКИЙ АЛГОРИТМ РОЗМІЩЕННЯ ВНУТРІШНЬО ПЕРЕМІЩЕНИХ ОСІБ?

В Одеській обласній військовій адміністрації відпрацьовано алгоритм розміщення внутрішньо переміщених осіб. Оскільки більша частина осіб прибуває залізничним транспортом, на залізничному вокзалі створено інформаційний центр, який зв’язується з кол-центрами в районах та надає консультації щодо можливості розміщення, зокрема у північних районах області. Також організовано оповіщення про роботу інформаційного центру. Біля вагонів переселенців зустрічають представники вокзалу та міського центру соціальних служб та направляють їх до інформаційного центру для отримання допомоги та консультацій.

Біля вокзалу організовано автобуси для відправлення переселенців до Березівського, Роздільнянського та Подільського районів області.

Також в північних районах області діятимуть інформаційні центри на автостанціях та залізничних станціях з метою надання оперативної допомоги в першу чергу з розміщення та надання консультативної допомоги інших питань.

В районах області до роботи кол-центрів долучаються Центри зайнятості, які консультують переселенців про можливості щодо працевлаштування на території зазначених районів.

КОЛ-ЦЕНТРИ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ

Номери телефонів кол-центрів в усіх районах Одеської області. Телефонуйте – і вам нададуть консультацію щодо усіх питань пов’язаних з алгоритмом розміщення внутрішньо переміщених.

Білгород-Дністровська районна військова адміністрація 0983699365

Березівська районна військова адміністрація 0984470786

Болградська районна військова адміністрація 0974255725; 0995262048

Ізмаїльська районна військова адміністрація 0676057278

Одеська районна військова адміністрація 096 582 08 76; 073 680 41 23

Подільська районна військова адміністрація 0968980118

Роздільнянська районна військова адміністрація 0962593071

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь