Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

До відома громадян щодо інформації про обстріли

Дата: 02.08.2022 09:25
Кількість переглядів: 157

Шановні одесити та мешканці Одеської області!

Сьогодні вкотре хочемо поговорити про заборону повідомляти про обстріли. Бо щойно на Одещині пролунають різного роду вибухи, як в соцмережах і месенджерах починається активне обговорення обстрілів, які люди чули або бачили поруч, та викладають відео і фото свіжих пошкоджень. Однак робити цього не можна, адже це допомагає російським військам!

За інформаціє Міноборони України, 80% інформації, яку отримує російська розвідка, опрацьовується з відкритих джерел. Тобто російські спецслужби моніторять різні соцмережі, групи, Telegram-канали і бесіди. І якщо ви повідомляєте, що ракетами цілили в один об‘єкт, але не влучили, то ворог може зробити це вдруге аби таки влучити.

Після обстрілу не можна повідомляти в соцмережах про детальне місце влучання снаряду чи адресу. Наприклад не варто говорити: “ракетою цілились у вокзал, але потрапили в лікарню, яка знаходиться недалеко” чи “ракета влучила у склад поряд з аеродромом”. Тим самим ви допомагаєте російським військовим скоригувати удар, і можуть прилетіти інші ракети, які вже точно влучать у необхідне місце.

Важливо, що виняткове право на оприлюднення офіційних даних щодо наслідків руйнувань, зони ураження внаслідок ударів та обстрілів, кількості жертв і постраждалих мають представники Міністерства оборони, Збройних Сил України, оперативного командування «Південь» та Одеської обласної військової адміністрації. Решта посадових осіб у своїх публічних комунікаціях можуть лише цитувати офіційно оприлюднену інформацію про це.

Частина користувачів інтернету ставиться до таких закликів влади скептично. Мовляв ми вже звикли до відкритості та висвітлення в Інтернеті абсолютно всього! Але зрозумійте врешті-решт, що «Ваш ексклюзив» чи «вміння презентувати інформацію першими» може коштувати комусь життя. Особливо це стосується лідерів думок, представників органів влади в районах та містах і керівників територіальних громад.

Якщо ви не хочете допомагати ворогу й надалі знищувати наші міста і села, тоді дослухайтесь до цього звернення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь