Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Правила експлуатації дизельних генераторів

Дата: 12.12.2022 14:24
Кількість переглядів: 104

Дизельні електростанції – потужні і продуктивні пристрої, які розраховані на багато років роботи. Однак термін служби агрегату можна значно скоротити шляхом неправильного використання. Основу техніки становить дизельний мотор внутрішнього згоряння. Він потребує регулярного обслуговування і догляд.

Правила використання конкретної моделі ви знайдете в документації до неї. Якщо бажаєте уникнути непотрібних витрат в майбутньому, перед початком експлуатації прочитайте інструкцію від кірки до кірки. Ми ж розглянемо загальні правила використання дизельного агрегату.

Підготовка пристрою до роботи

 

Дизельна електростанція має певний алгоритм дій, які потрібно виконати перед запуском пристрою. Розглянемо його.

  • Проведіть візуальний огляд електрогенератора. Перевірте, чи немає тріщин, інших механічних пошкоджень. Переконайтеся, що всі деталі знаходяться в нормальному положенні. Перевіряйте також допоміжні елементи: панелі, щитки.
  • Перевірте, чи працює система запалювання.
  • Переконайтеся, що акумулятор електрогенератора заряджений.
  • Перевірте наявність масла і палива. Показник масла повинен знаходитися на позначці, залишеної виробником. В іншому випадку посилиться тертя, і деталі будуть швидше зношуватися.
  • Проведіть огляд паливної системи: в ній повинен бути відсутнім повітря.
  • Введіть у внутрішній контур прохолодну рідину. Це може бути тосол або проста вода. На цьому етапі проводиться перевірка циркуляції рідини. Переконайтеся, що відсутні протікання. Якщо є проблема, затягніть затискачі. У разі наявності механічного пошкодження запуск техніки відкладається до моменту, коли дефект буде усунено.
  • Переконайтеся в герметичності конструкції повітряної заслінки.

Підсумовуючи, можна сказати, що завдання користувача перед запуском – упевнитися в тому, що немає пошкоджень, і присутні в потрібній кількості витратні матеріали. Щоб правильно провести попередній етап, не потрібно володіти особливими навичками і знаннями.

Основні правила експлуатації

Будь-який пристрій – будь то дизельний або бензиновий генератор – потребує регулярного обслуговування. Точні вимоги ви знайдете в інструкції. Необхідно міняти масло, чистити повітряні фільтри, проводити заміну витратних матеріалів і здійснювати діагностику.

Рекомендується по мінімуму використовувати дизельну електростанцію в умовах морозу. Якщо такої сфери застосування не уникнути, прочитайте поради професіоналів про те, як зробити роботу станції ефективної при холоді.

Особливістю дизельного агрегату є те, що йому шкодить робота при низькому навантаженні. Оптимальний варіант – робота з використанням 40% потужності. Робота зовсім без навантаження особливо сильно шкодить пристрою. У такому режимі техніка повинна працювати не більше 30 хвилин. Краще заглушити мотор, ніж змушувати його функціонувати в таких умовах. Особливо це стосується моделей підвищеної потужності. Наприклад, таким є трифазний генератор 380 Вольт.

Установці шкодить тривалий простій. Якщо ви плануєте використовувати станцію рідко і короткими циклами, краще віддайте перевагу бензиновому агрегату. Дизельну модель рекомендується запускати не рідше ніж раз на місяць при навантаженні понад 40%. Щоб не виникли проблеми з цим пунктом, перед покупкою чітко визначте сферу застосування пристрою і підберіть оптимальну модель.

Якщо дотримуватися перераховані вище рекомендації, агрегат може пропрацювати 5-10 років і навіть більше. Сучасні моделі мають високий показник моторесурсу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь