Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Робота над Стратегією Доброславської громади розпочалася!

Дата: 16.01.2023 09:33
Кількість переглядів: 132

Фото без описуВідповідно до чинного законодавства, кожна громада повинна мати свою стратегію розвитку. Робота над такою стратегією у Доброславській громаді розпочалася ще у 2021 році, були зроблені певні напрацювання.

Але після початку повномасштабного вторгнення росії і початку війни життя Доброславської громади, як і життя усієї країни, кардинально змінилося, змінилися і пріоритети. За цих умов виникла потреба підійти до стратегічного планування по-новому.

Для організації спільної роботи зі створення Стратегії розвитку Доброславської громади до 2030 року керівництво громади запросило партнерську організацію – Одеський інститут соціальних технологій.

Фото без описуТим паче, що свого часу експерти Інституту вже допомогли громаді у розробці Стратегії-2020 і добре знайомі із командою Людмили ПРОКОПЕЧКО.

Фото без опису

Розробка Стратегії розвитку Доброславської ТГ розпочалася зі створення Робочої групи і плану її діяльності. Її було утворено рішенням виконкому Доброславської територіальної громади 8 грудня 2022 року.

Робоча група на чолі із селищним головою Людмилою ПРОКОПЕЧКО включає заступників селищного голови, начальників галузевих відділів громади, інших представників адміністрації, старост округів, місцевих громадських активістів, підприємців та експертів Одеського інституту соціальних технологій.

Інститут в Робочій групі представляють його директор Андрій КРУПНИК та експерт з питань соціально-економічного та культурного розвитку громад, голова ГО «Інститут ефективної енергетики», радник Центру розвитку місцевого самоврядування в Одеській області Віктор БОНДАРУК.

Координацію діяльності всіх учасників розробки Стратегії здійснюватиме заступник селищного голови Альона ШИХАЛІЄВА.

22 грудня 2022 року в Доброславській селищній раді відбулося перше засідання Робочої групи.

Фото без опису

Присутні члени Робочої групи на початку зустрічі обговорили ключові принципи стратегічного планування місцевого розвитку, серед яких – економічні, соціальні аспекти, а також організація процесу створення самої Стратегії.

Віктор Бондарук, модеруючи засідання, висвітив питання про методологію стратегічного планування сталого місцевого розвитку, основні етапи та механізми залучення громадськості.

Фото без опису

Учасники Робочої групи обговорили зміст та структуру майбутньої Стратегії розвитку громади до 2030 року з прикладами успішних стратегій, що реалізуються в інших громадах.

Насамкінець було погоджено план діяльності Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Доброславської територіальної громади.

Фото без опису

Друге засідання Робочої групи передбачається провести в лютому 2023 року.

 

Матеріал підготовлено за підтримки Міжнародного Фонду «Відродження» у межах проєкту «Стратегія розвитку Доброславської ТГ: формуємо та реалізуємо разом». Матеріал відображає позицію авторів і не обов’язково збігається з позицією Міжнародного фонду «Відродження».


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь