Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

До уваги керівників установ, організацій, підприємств!

Дата: 28.02.2023 15:41
Кількість переглядів: 106

Керуючись Наказом Мінрегіону від 05.06.2018 № 130, затвердженим Порядком інформування споживачів про намір зміни цін/тарифів на комунальні послуги з обґрунтуванням такої необхідності, комунальне підприємство «Кремидівська хвиля» Доброславської селищної ради доводить до відома керівників установ, організацій, підприємств інформацію про встановлення тарифу на комунальну послугу - вивезення твердих побутових відходів:

  • калькуляція розрахунку економічно обґрунтованих планових витрат вартості послуги з вивезення твердих побутових відходів для установ, організацій, підприємств;
  • обґрунтування до економічно обґрунтованих витрат коригування  тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами.

Виконавцем комунальних послуг КП «Кремидівська хвиля» приймаються зауваження і пропозиції  від юридичних осіб протягом 14 днів з моменту розміщення даного оголошення за адресою: с.Кремидівка, вул.Грушевського, 56, тел. 096-80-90-798.

 

 

Обгрунтування до

економічно обґрунтованих витрат коригованих  тарифів на послуги

з поводження з побутовими відходами КП «Кремидівська хвиля»

на 2023 рік.

 

Комунальним підприємством «Кремидівська хвиля» Доброславської селищної ради Одеського району Одеській області проведені відповідні розрахунки економічно обґрунтованих витрат тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами на 2023 рік.

Причиною встановлення тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами  та  наданням цієї послуги КП «Кремидівська хвиля» для бюджетних організацій та інших споживачів на 2023 рік в смт Доброслав та с.Кремидівка  стало закриття полігону для сміття с. Степанівка та внаслідок цього захаращеність та утворення  несанкціонованих сміттєзвалищ  твердими побутовими відходами на території смт Доброслав.

Обрахунок тарифу на послуги з вивезення та зберігання побутових відходів здійснено відповідно до Порядку формування тарифів на послуги з вивезення побутових відходів затвердженого постановою кабінету міністрів України від 26.07.2006 року №1010 (зі змінами),     Закону України від 09.11.2017 № 2189-VIII «Про житлово-комунальні послуги» , Наказу Мінрегіонбуду від 12.09.2018 року №239 «Про затвердження Порядку розгляду органами місцевого самоврядування розрахунків тарифів на теплову енергію, її виробництво, транспортування та постачання, а також розрахунків тарифів на комунальні послуги, поданих для їх встановлення.

Об’єм наданих послуг планується в розмірі 645 м3. на рік.

Згідно калькуляції розрахунку собівартості та тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами на 2023 рік:

  • витрати з вивезення твердих побутових відходів (далі ТПВ) становлять 193460,44 грн (299,94 грн. за 1 м.3),

 

Порівняно з тарифом на 2022 рік підприємства «УЮТ» та зважаючи віддаленість полігону ТПВ – 4 км ( у північно-західному напрямку) від с.Кремидівка вартість послуги зросла на 20% для бюджетних організацій та інших споживачів.

До планових витрат включаються прямі матеріальні витрати, загальновиробничі витрати , адміністративні витрати та витрати.

Витрати на оплату праці включено до планового тарифу відповідно до переліку штату працівників, задіяних на роботах по вивезенню та зберіганню твердих побутових відходів.

Оплата праці на вивезення та зберігання ТПВ зросла на 1,03 % ( 6700/6500).

Витрати на паливно-мастильні матеріали прораховані з урахуванням обґрунтованих  фактичних витрат за базовий період 6 місяців 2022 року та з застосуванням фактичних цін за лютий 2023 року, матеріали для ремонту засобів механізації не враховувались, т.к послуга з вивозу ТПВ за контейнерами буде надаватись вперше.

 

В порівнянні з 2021 роком вартість паливо-мастильних матеріалів збільшилась на 50,2 тис.грн., або на 47,8%.

В тому числі зросла ціна за 1 л :

  • дизельного палива на 46 ,0 % з 27,00 грн. до 50,00 грн,
  • бензину А95 на 44,0% з 28,00 грн. до 50,00 грн.,

 

З метою визначення витрат палива та мастильних матеріалів на перевезення та розміщення побутових відходів використовуються норми витрат палива згідно наказу №43 від 10.02.1998 року «Норми витрат палива і мастильних матеріалів на автомобільному транспорті» зі змінами.

 

До загальновиробничих витрат включені витрати на культивацію полігону ТПВ, оплату праці водія з вивезення ТПВ 0,5 окладу, єдиний внесок на загальнообовязкове державне соціальне страхування працівників, витрати ПММ.

Адміністративні витрати складаються з витрат на утримання апарату управління. Відповідно облікової політики  підприємства до планових витрат на послуги включено 15% до планової виробничої собівартості.

Всього по підприємству планується на 2023 рік витрат на надання послуг з поводження з побутовими відходами в розмірі 193460,44 грн.

Обєм наданих послуг планується в розмірі 645 м3. Економічно обґрунтовані витрати на вивезення комунальним підприємством 1 м3 побутових послуг становитимуть в середньому 299,94 грн.

Рівень рентабельності  для бюджетних організацій та для інших споживачів 0%.

Основним напрямком КП «Кремидівська хвиля»  є:

- своєчасне і якісне вивезення відходів із  організацій, установ та підприємств на договірній основі, згідно затверджених графіків, маршрутів та заявок;

Відстань перевезення , в середньому, становить 25 км, обсяг перевезень побутових відходів в день становить 7,5 м3, кількість рейсів 1  в середньому за день та 4 на місяць.

Навантаження  контейнерів  здійснюється механізовано контейнеровозом з боковим  завантаженням, який здійснює захват , підйом, перекидання, струшування і  установка контейнерів на місце.

Всі зібрані тверді побутові відходи вивозяться на сміттєзвалище, де вони розміщуються та плануються.

Обсяги витрат , які включені до виробничої собівартості, визначались із  застосуванням нормативного методу на підставі результатів аналізу витрат за попередні роки, з урахуванням змін, які передбачаються в плановому періоді та цін у такому періоді.

Плановий економічно обґрунтований тариф на послугу з розміщення та зберігання побутових відходів становить (грн. за 1 м3):

- для бюджетних організацій та інших споживачів 299,94 грн.

 

Відсоток рентабельності до планових тарифів на всі послуги з поводження з побутовими відходами для бюджетних організацій та інших споживачів не застосовувалась

Зауваження та пропозиції приймаємо до 15.03.2023 року за адресою: 67540; Одеська область, Лиманський район,с.Кремидівка,вул.Грушевського,56 тел. 096 80 90 798 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь