Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

"ВЕСЕЛКОВЕ РАНДЕВУ"

Дата: 16.02.2021 10:35
Кількість переглядів: 713

Щороку, в рамках святкування днів Європи в Україні, на території Доброславської селищної ради проходить масштабний фестиваль вуличного мистецтва «Веселкове рандеву».

Відкриття нових арт-об’єктів та тематичних зон відпочинку, виставки майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, різноманітні майстер-класи, гастрономічний ярмарок, оригінальні фотозони, конкурси, дитячі розваги та зіркові гості – програма фестивалю настільки насичена та цікава, що його популярність та зацікавленість зі сторони гостей і туристів зростає стрімкими темпами. Однак фестиваль покликаний не просто розважати.

Головними завданнями, які ставили перед собою засновники та організатори свята – це:

  • обєднання громади;
  • налагодження міжнародних культурних зв’язків з дружніми країнами та народами;
  • обмін успішним досвідом розвитку громад;
  • встановлення партнерських відносин з представниками різних етнічних груп та національностей, що проживають на території Одещини; сприяння розвитку їхніх національних традицій, звичаїв, культурних цінностей для збереження національної ідентичності.
  • популяризація Доброслава як туристичного містечка, збільшення потоку туристів у Доброслав.

За короткий проміжок часу свято вийшло за межі не лише Лиманського району, а й України, перетворившись із місцевого фестивалю у міжнародний.

Вже у 2019 році серед гостей фестивалю були представники генеральних та почесних консульств Грузії, Болгарії, Латвії, Туреччини. А серед учасників конкурсної програми – представники грузинських, грецьких, болгарських, німецьких національно-культурних товариств.

«Європа надихає», «Життя коротке – мистецтво вічне: відчуй себе митцем» – саме такими були головні гасла мистецького фестивалю-конкурсу «Веселкове рандеву: європейський стиль» у 2021 році. На два дні Доброслав перетворився у місце об’єднання, взаємодії та творчої співпраці представників європейських країн, народів, етнічних груп та національностей, їхніх культур, ремесел, традицій, унікальної мистецької спадщини.

Це сімейний фестиваль, активності якого були цікавими для різновікової аудиторії: від дітей до осіб поважного віку.

Почесними гостями фестивалю були представники міжнародних делегацій, МЗС України, консульств іноземних держав, представники влади, місцеві та народні депутати України.

Програма фестивалю «Веселкове рандеву: європейський стиль» складалася з демонстрації різних напрямків європейського мистецтва: театру, музики, кіно, хореографії, художнього мистецтва, традицій та ремесел. Невід’ємною частиною фестивалю стали лекторії та майстер-класи. Особливістю фестивалю була низка конкурсів, серед яких вокальний конкурс «Добробачення», хореографічний конкурс «Танцювальний марафон», інтелектуальний конкурс «Галопом по Європах», дитячий конкурс «Кіномалюк», шаховий турнір. У вокальному та хореографічному конкурсі фестивалю взяли участь близько 500 учасників.

Понад 5000 осіб загалом взяли участь у фестивальних заходах, серед яких відкриття нового арт-об'єкту «Вуличний співак» на Мистецькій алеї; велика міжнародна вечірка «Дружба без кордонів»; перегляд німого кіно у вуличному кінотеатрі; фаєр-шоу «Театр вогню»; грандіозний концерт «Мелодії вечірнього Доброслава» від національного Одеського філармонійного оркестру під керівництвом народного артиста України Хобарта Ерла; видовищний парад учасників фестивалю; ретродефіле «Чорно-біле кіно» та дефіле «Фентезі» на локації «Бульвар Капуцинів» – мандрівка «Рarlons cinema»; виставка галереї під відкритим небом «Жива вічність» – 20 «живих» картин найвідоміших європейських художників постали перед глядачами (ця локація в день фестивалю встановила Національний рекорд); «Вернісаж» – виставки художників, майстрів декоративно-ужиткового мистецтва, ремісників; облаштування сувенірних яток, зон фудкортів, зони дитячих розваг «Євроленд», фотозон.

Загалом на території фестивалю було облаштовано понад 10 локацій. Найпотужнішою та найбільш насиченою з них стала зона «Доброславський Монмартр», яка складалася з 12 окремих презентаційних майданчиків. Кожен майданчик стосувався конкретної країни, її особливостей та культурно-мистецького розмаїття. Презентація країни відбувалася через художні номери, театральні постановки, інсталяції, перфоманси, флешмоби, майстер-класи, творчі майстерні, конкурси, тематичні фотозони, традиційні образи та предмети, за якими легко можна було впізнати країну. Локація включала в себе такі країни: Італія, Німеччина, Франція, Австрія, Іспанія, Грузія, Греція, Англія, Болгарія, Латвія, Україна, Камерун.

Відвідувачі локацій змогли не лише спостерігати за дійством, а й стати його безпосередніми учасниками, творцями та митцями, долучившись до низки майстеркласів, інтерактивів, інтелектуальних квестів, творчих завдань.

Фестиваль «Веселкове рандеву» має велике значення як для розвитку культури, так і для популяризації туристичного потенціалу громади; сприяє збільшенню відвідуваності Доброслава туристами та подорожуючими; створює позитивний імідж Доброслава як фестивального сучасного містечка з оригінальними туристичними обєктами та масовими заходами.

Море подарунків, захвату, нових знайомств, співів і танців; партнерські рукостискання, дружні обійми, емоції щастя від перемог – усе це фестиваль «Веселкове рандеву».

 

Доброслав голосно і впевнено заявляє про себе, перетворюючись у справжній бренд, яким захоплюються, на який рівняються, з яким бажають співпрацювати.

https://youtu.be/vvwXm4-l29w - ВІДЕОРОЛИК ПРО ФЕСТИВАЛЬ "ВЕСЕЛКОВЕ РАНДЕВУ"

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь