Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

"КУПАЛЬСЬКІ ВОГНІ ДОБРОСЛАВА"

Дата: 26.02.2021 09:04
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

Скільки легенд, оповідок складено про це містичне свято, а скільки традицій та обрядів, пісень і танців увібрало воно у себе! Найбезстрашніші юнаки вирушають на пошук квітки папороті вночі у ліс, де блукає нечиста сила; закохані стрибають через вогнище, аби перевірити свої почуття; самотні дівчата плетуть вінки та пускають їх на воду, аби дізнатися, чи подарує їм доля у цьому році заміжжя. 

Чарівне і неповторне свято Івана Купала – є одним із найулюбленіших серед українців, люблять його і в Доброславі, тому його проведенню приділяється особливе значення. Побувавши на святі, ви станете не тільки глядачами, а й учасниками театралізованих постановок, майстер-класів з плетіння вінків, танців навколо палаючого багаття, народних забав і частувань. Святкують доброславці з розмахом, весело, зі співами, ворожінням, проймаючись усією чарівністю та загадковістю свята Івана Купала.

 Фото без опису

А родзинкою свята стане конкурс "Доброславська пані", в якому щороку прекрасні доброславочки і красуні з сусідніх населених пунктів змагаються за звання найкращої. 

Така ніч буває лише раз на рік.

Фото без опису



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь