Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Протидія торгівлі людьми

Дата: 29.03.2021 12:15
Кількість переглядів: 455

На превеликий жаль, торгівля людьми не втрачає актуальності та залишається гострою соціальною проблемою багатьох країн світу. 

Торгівля людьми є занадто прибутковим нелегальним бізнесом, тому вербувальники вигадують все нові та нові способи з метою експлуатації людини. Їх жертвами стають малі діти, підлітки, чоловіки та жінки. 

Фото без опису«Державна служба зайнятості постійно інформує населення про ризики нелегальної трудової міграції, шляхи потрапляння до трудового рабства, адже тисячі наших співгромадян щорічно покидають власні домівки у пошуках кращої долі. Часто вони навіть не усвідомлюють про загрози та ризики, на які себе наражають, стають жертвами насилля, зловживань, торгівлі людьми. Проблема трудової міграції українців за кордон може вирішитися за умови залучення в країну інвестицій, створення нових робочих місць, підвищення рівня заробітної плати та створення гідних умов роботи». Для збереження трудового потенціалу країни та підвищення рівня обізнаності незайнятих громадян стосовно протидії торгівлі людьми, зовнішньої трудової міграції, надання інформації щодо працевлаштування громадян за кордоном та ознайомлення з труднощами, а часом і небезпекою, з якою вони там зустрічаються.

Фото без описуФото без опису

Будь-яка особа може постраждати від торгівлі людьми, незалежно від віку, статі, освіти чи соціального статусу. Жінки та чоловіки стають жертвами сексуальної та трудової експлуатації. Дітей змушують красти, жебракувати, використовують для проституції, виготовлення порнографічної продукції, та навіть використовують з метою вилучення органів. Для злочинців – це величезні гроші, а для людини – страждання, зруйновані сім`ї, втрачене здоров`я і навіть життя. Метою торгівлі жінками може бути також насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів. Держава пропонує повний спектр допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми. Людина, яка постраждала від торгівлі людьми, звернувшись до структурних підрозділів районної державної адміністрації, має право на отримання відповідного соціального статусу, і це дає їй можливість отримати одноразову матеріальну допомогу, а також допомогу медичну, правову, соціальну. Ця допомога надається відповідно до оцінки потреб кожної конкретної людини.

Фото без описуФото без опису

Відповідно до Закону України «Про протидію торгівлі людьми» людина, яка постраждала від торгівлі людьми має право на допомогу від держави, а саме:

- безкоштовне медичне обстеження і лікування;

- допомогу у відновленні документів;

- отримання психологічної, соціальної, правової та іншої допомоги;

- сприяння у професійній підготовці та працевлаштуванні;

- одноразову матеріальну допомогу.

Людині, яка постраждала від торгівлі людьми, необхідно звернутися до Центру надання соціальних послуг Доброславської селищної ради для встановлення відповідного статусу і це дасть їй можливість отримати повний спектр державної допомоги.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь