Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

ДО УВАГИ ЖИТЕЛІВ ОДЕСЬКОГО РЕГІОНУ!

Дата: 26.07.2021 10:01
Кількість переглядів: 570

З метою забезпечення захисту здоров’я громадян, а також посилення боротьби з незаконним обігом пального на території Одеської області обласна державна адміністрація закликає жителів Одещини сприяти припиненню тіньового ринку нафтопродуктів на території області.

Що таке нелегальний ринок нафтопродуктів?

Не оформлені або недооформлені АЗС, працюють без ліцензії, не сплачуючи відповідний збір. Також нелегали активно застосовують схему ввезення законного безакцизного продукту, який потім на тих же нелегальних міні-НПЗ незаконно перетворюють на бензин.

Найбільша податкова махінація – оптимізація ПДВ та несплата податку на прибуток. Пальне продають за готівку повз касу. Таким чином, нечесні АЗС показують менше прибутку, а отже – платять менше податків. А на готівку мають змогу знову закупити нелегальне пальне.

Співробітники на такі об’єкти залучаються без оформлення трудових відносин – відповідно, недоотримує кошти Пенсійний фонд і місцеві бюджети у вигляді податку на доходи фізичних осіб (ПдФО). Продаж без касових апаратів формує дуже великий обсяг тіньової, не облікованої готівки, яка може використовуватися будь-яким чином.

Яких втрат зазнають бюджети, водії та пересічні українці?

Нелегальні точки продажу розміщуються без належного оформлення документів на землекористування та реалізовують пальне без застосування касових апаратів або платіжних терміналів. Отже місцеві бюджети недоотримують кошти із земельного податку і від акцизу, оскільки він розраховується для кожної громади, виходячи з обсягу пального, офіційно проданого через касу.

Будь – яка підприємницька діяльність в галузі торгівлі пальним без сплати відповідних платежів, без ліцензії – це фактично вкрадені гроші з розвитку територіальних громад регіону!

Контрафактне пальне призводить до пошкодження автомобілів, бо не витримується більшість технічних умов. Зазначені АЗС працюють без дозвільних документів на експлуатацію об’єктів підвищеної небезпеки, що призводить до порушення екологічних, будівельних, протипожежних та інших законодавчих вимог. Отже будь-що може призвести до вибухів і до втрат майна, здоров’я і життя громадян.

Будьте патріотами своєї громади та країни!

  • Перед купівлею пального – запитайте, чи надаються розрахункові документи. Якщо ні – не купуйте!
  • Попросіть сертифікат якості пального. Якщо немає – не купуйте!
  • Якщо ви знаєте про факти роботи нелегальних АЗС, або стали свідками того, як деякі «чорні» заправки поновили свою роботу, закликаємо звертатися до Одеської обласної державної адміністрації за посиланням https://forms.gle/5KbQcJuRmQyiCaDu5 .

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь