Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

УВАГА! ДО ВІДОМА МЕШКАНЦІВ ГРОМАДИ - АМЕРИКАНСЬКИЙ БІЛИЙ МЕТЕЛИК – НЕБЕЗПЕЧНИЙ ШКІДНИК

Дата: 25.08.2021 16:31
Кількість переглядів: 361

Фото без опису

Одна з найнебезпечніших для ведення сільського господарства  комах - американський білий метелик (Hyphantria cunea Drury) належить до  обмежено поширених карантинних  організмів  на території України та входить до переліку шкідливих організмів ЄОКЗР A2.

Американський білий метелик  належить до родини Ведмедиків ,який  шкодить квітам, листям та плодам близько 300 видів плодових,декоративних ,лісових та інших культур. Найбільш  пошкоджує фруктові культури:яблуню, шовковицю, черешню, сливу, вишню, виноград, грушу, горіх волоський.  Це є причиною великого негативного впливу "американця" на сільське господарство.

Метелик поширюється по всьому світу, в основному, під час перевезення вантажів, в першу чергу, при збиранні ягід та фруктів. Також шкідник пересувається в транспортних засобах, з контейнерами та пакувальним матеріалом.

Молоді гусениці їдять м’ясисту частину листя, багату соком, залишаючи своєрідний скелет. Дорослі особини здатні впоратися з цим, не залишаючи навіть сліду листя. Цей процес триває до осені. Рослина не може  нормально розвиватися. Це впливає на її зовнішній вигляд, врожайність значно знижується.

Якщо не вжити заходів  щодо боротьби з американським білим метеликом, то рослина може навіть загинути. Гусениці, як правило, живуть в колоніях. Збираючись у купи, вони заплітають гілки дерев та кущів павутинням.

На території Доброславської  селищної ради працівниками з благоустрою селищної ради розпочато  роботи з оприскування зелених насаджень. Враховуючи важливість питання  рекомендуємо мешканцям громади провести роботи з оприскування зелених насаджень на своїх земельних ділянках.

Для боротьби у виявлених вогнищах застосовують  агротехнічні та хімічні методи.  Гілки з гніздами обрізають і спалюють. На уражених деревах видаляють мертву кору, стовбури обмазують вапном. На присадибних ділянках застосовують ловильні пояси із картону чи гофрованого паперу, який перед заляльковуванням гусениці знімають і спалюють.

Для обробки індивідуальних садів і городів в межах населених  пунктів дозволяється застосування тих пестицидів, які дозволені для роздрібного продажу населення «Переліком пестицидів і агрохімікатів, дозволених до використання в Україні».  З метою зменшення пестицидного навантаження в межах населеного пункту краще застосовувати біологічні методи боротьби з шкідниками .

Не залишайтесь осторонь.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь