Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Стартував проєкт «ДОБРОСЛАВСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА – ЄДИНА ЗАМОЖНА РОДИНА»

Дата: 08.10.2021 14:51
Кількість переглядів: 673

Фото без опису

Стартував проєкт:

«ДОБРОСЛАВСЬКА ТЕРИТОРІАЛЬНА ГРОМАДА – ЄДИНА ЗАМОЖНА РОДИНА»

Доброславська громада відома своїми гарними справами далеко за межами Одещини. Водночас, як і кожна новоутворена громада, вона має низку нових викликів, зокрема:

- як активізувати мешканців та залучити їх у процеси управління?

- як згуртувати їх для представлення своїх інтересів органам місцевої влади?

- як підвищити відповідальність громадян за стан їхніх населених пунктів?

Відповіді на ці виклики пропонується шукати на основі самоорганізації населення у мікрогромадах, що входять до складу Доброславської ОТГ.

Адже при виконанні проєкту буде:

- виявлено потреби та можливості мешканців ОТГ, передусім молоді та людей похилого віку, щодо їхньої участі у житті громади;

- проаналізовано чинні нормативні документи, якими керуються у своїй роботі органи місцевого самоврядування, та надані рекомендації щодо підвищення відкритості влади та залучення усіх зацікавлених до прийняття та реалізації рішень;

- визначено конкурентні переваги Доброславської громади перед іншими громадами України в місцевому розвитку через різні форми місцевої демократії;

- запропоновано форми співробітництва Доброславської громади з іншими громадами Одещини та громадами з інших областей України;

- надано допомогу керівництву громади і депутатському корпусу у розробці нової Стратегії розвитку і Статуту територіальної громади.

Згуртувати жителів для спільного вирішення місцевих проблем, навчити їх бути відповідальними за стан своєї громади, подолати пасивність і правовий нігілізм та зрозуміти важливість самоорганізації – ось такі очікувані результати від реалізації проєкту.

Такий амбітний проєкт Доброславська громада реалізує разом із Одеським інститутом соціальних технологій – відомим аналітичним центром, який вже давно співпрацює з громадою і нещодавно разом із Всеукраїнською асоціацією сприяння самоорганізації населення допомагав їй у розробці Стратегії розвитку на 2016-2020 роки.

Даний проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.

 

#ПрямуємоРазом

#MovingForwardTogether

#EU4USociety

#ДоброславЄдинаРодина


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь