Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Одноразове добровільне декларування

Дата: 09.11.2021 10:12
Кількість переглядів: 549

Фото без опису

З 1 вересня 2021 року розпочато одноразове добровільне декларування активів, з яких не були сплачені належним чином податки

 

Наразі на офіційному вебпорталі ДПС розміщена актуальна інформація щодо одноразового (спеціального) добровільного декларування.

(https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya)

Для сплати одноразового збору до бюджетув Електронному кабінеті забезпечено автоматичне заповнення платіжного доручення на підставі даних платника, інформації про бюджетні рахунки.

Після отримання від платника «звітної» / «нової звітної» / «уточнюючої» декларацій у приватну частину Електронного кабінету платнику буде направлено повідомлення щодо реквізитів для сплати сум одноразового збору за відповідною територію із зазначенням згенерованого QR-коду (за кодом платежу 11011100).

При скануванні QR-коду на смартфоні користувача автоматично відкриватиметься мобільний застосунок банку зі сформованими реквізитами рахунків для сплати платежу.

Нагадаємо:

У добровільній декларації не потрібно вказувати інформацію про джерела походження задекларованих активів.

Щодо задекларованих активів, з яких громадянин сплатить збір, держава гарантуватиме йому звільнення від відповідальності за порушення податкового, валютного законодавства.

Процедура подання декларацій стосується не всіх платників податків

Процедура декларування добровільна, та, якщо у громадян немає в ній потреби, ніхто не примушуватиме її проходити.

Наприклад, якщо фізична особа має у власності нерухоме майно, яке було придбано за рахунок коштів, з яких були сплачені усі податки та збори, передбачені нормами чинного законодавства, то зазначати таке майно у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації не потрібно.

Декларант самостійно приймає рішення щодо визначення активів, які будуть зазначені ним у одноразовій (спеціальній) добровільній декларації.

Декларувати можна ті активи, які перевищують передбачені законом норми, визначені у п. 10 підрозд. 9 прим. 4 розд. XX «Перехідні положення» Податкового кодексу України від 02 грудня 2010 року № 2755-VI.

Інформацію про отримані доходи та сплачені з них податки громадянин має змогу перевірити, подавши запит щодо отримання таких відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків в Електронному кабінеті (http://cabinet.tax.gov.ua). Тобто, у відповідь на свій запит громадянин отримує довідку про кожен рік, у якому мав доходи, до яких належать і спадщина, і отримана заробітна плата, і самостійно задеклароване.

У разі відсутності у фізичної особи активів, які були придбані за рахунок доходів, що підлягали в момент їх нарахування (отримання) оподаткуванню в Україні та з яких не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори відповідно до вимог законодавства, одноразову (спеціальну) добровільну декларацію з нульовими значеннями до контролюючого органу подавати не потрібно.

 

Доброславська ДПІ Головного управління ДПС в Одеській області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь