Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Експертний висновок відповідальної постійної комісії з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради щодо регуляторного впливу проекту регуляторного

Дата: 01.12.2021 10:53
Кількість переглядів: 345

Експертний висновок

відповідальної постійної комісії з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради

щодо регуляторного впливу проекту регуляторного акта

«Про затвердження Правил торгівлі на ринках в населених пунктах Доброславської селищної ради»

 

Розробник проекту регуляторного акта: відділ житлово-комунального господарства, будівництва, благоустрою та розвитку інфраструктури та взаємодії з правоохоронними органами селищної ради.

 

Розглянувши проект регуляторного акта рішення «Про затвердження Правил торгівлі на ринках в населених пунктах Доброславської селищної ради»  та аналіз регуляторного впливу до нього, постійна комісія з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради зазначає наступне:

  1. Відповідність проекту регуляторного акта принципам державної регуляторної політики, встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»:

В цілому при підготовці проекту регуляторного акта витримана послідовність регуляторної діяльності: проект відповідає цілям державної регуляторної політики, а також його включено до плану діяльності з підготовки проектів регуляторних актів на 2021 рік (оприлюднено на офіційному вебсайті за адресою: http://dobroslavsrf-gromada.gov.ua/  Доброславської селищної ради).

Повідомлення про оприлюднення проекту регуляторного акта «Про затвердження Правил розміщення зовнішньої реклами на території та в населених пунктах Доброславської селищної ради» та безпосередньо проект з аналізом його регуляторного впливу розміщено на офіційному веб-сайті Доброславської селищної ради в мережі Інтернет з  01.12.2021 року.

Таким чином, проект регуляторного акта – проект рішення селищної ради «Про затвердження Правил торгівлі на ринках в населених пунктах Доброславської селищної ради»  відповідає усім принципам державної регуляторної політики встановленим статтею 4 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності», а саме: доцільність, адекватність, ефективність, збалансованість, передбачуваність, прозорість та врахування громадської думки.

2. Відповідність проекту регуляторного акта вимогам статті 8 Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності»  щодо підготовки аналізу регуляторного впливу.

Проект рішення встановлює чіткі вимоги та регулює права та обов’язки

суб’єктів, на які поширюється його дія. На даний час немає об’єктивних обставин, які б перешкоджали впровадженню та виконанню вимог даного регуляторного акту фізичними і юридичними особами. Зовнішніми чинниками, які можуть вплинути на дію регуляторного акту є зміна законодавства.

При здійсненні регуляторної діяльності розробником розглядаються обґрунтовані пропозиції та зауваження до проекту рішення, надані в установленому законом порядку суб’єктами господарювання.

Даний регуляторний акт є загальнообов’язковим до застосування на території Доброславської селищної ради.

Термін дії запропонованого регуляторного акту – не обмежений.

Внесення змін або відміна регуляторного акту можлива у разі зміни чинного

Цей регуляторний акт певним чином впливає на інтереси суб’єктів господарювання, громадян, органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, а також підприємств, установ і організацій, що знаходяться на території Доброславської селищної ради.

3. Узагальнений висновок

Враховуючи проведену експертизу, постійна комісія з питань прав людини, законності, регламенту, депутатської діяльності та етики, та взаємодії з правоохоронними органами Доброславської селищної ради дійшла висновку:

проект регуляторного акта – рішення «Про затвердження Правил торгівлі на ринках в населених пунктах Доброславської селищної ради»  Доброславської селищної ради та аналіз його регуляторного впливу відповідають вимогам статей 4 та 8 Закону України «Про затвердження Правил торгівельного обслуговування населення на території Доброславської селищної ради».

 

 

 

Голова постійної комісії з питань прав людини,

законності, регламенту, депутатської діяльності

та етики, та взаємодії з правоохоронними органами

Доброславської селищної ради                                                     А.В.Жежуленко


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь