Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

В ОДЕСІ ВІДБУЛАСЬ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ЛІТАКІВ УКРАЇНСЬКОГО ВИРОБНИЦТВА

Дата: 21.12.2021 15:59
Кількість переглядів: 295

Сьогодні, на базі Державного підприємства «Одеський авіаційний завод», що входить до складу Державного концерну «Укроборонпром» і спеціалізується на наданні послуг з ремонту та модернізації авіаційної техніки для Міністерства оборони України та інших Замовників в Україні та за кордоном, відбулась презентація літаків виробництва компанії «Softex Invest» (м. Бровари, Україна).

І-й заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков зазначив, що дана презентація є одним з етапів просування високотехнологічного та конкурентоспроможного національного продукту як на внутрішньому ринку, так і за кордоном, а також створення національної інфраструктури у сегменті ринку послуг із перевезення та технічного обслуговування авіатехніки бізнес-авіації.

«Ми раді, що саме Одесу було обрано для презентації, для перших польотів, для того, щоб започаткувати у звичайному режимі, починаючи з весни наступного року, перельоти на таких літаках і на гелікоптерах. За інформацією організаторів, декілька міст буде включено до цього проєкту: від Києва напрямок буде на Харків, Львів, Дніпро та Одесу. Але перша демонстрація польотів та презентація літаків відбувається саме в Одесі. Це дуже приємна новина, бо інвестори повірили в Україну і залучили кошти у виробництво, вироблено літак, який сьогодні ми і побачимо в небі» – сказав І-й заступник голови Одеської обласної державної адміністрації Борис Волошенков.

 

Генеральний директор Державного підприємства «Одеський авіаційний завод» Володимир Шацков, ознайомив гостей заходу з історією та основними сучасними напрямками діяльності заводу. А представники ТОВ «Катех Інтернешнл Трейдінг» та «Softex Invest» ознайомили присутніх із зразками авіаційної техніки бізнес-класу, її технічними характеристиками, сферою застосування та інтер’єром кабіни пілотів та пасажирського салону.

«Компанія «Softex Invest», яка заснована в 2010 році, є розробником та виробником легких літаків V-24 (чотиримісних), VP-12 (двомісних), а також двомісних та п’ятимісних вертольотів W-2 та V-52, виготовлених із застосуванням прогресивних технологій використання композитних матеріалів та сучасного радіоелектронного обладнання. Повний інженерно-технологічний цикл проектування та виробництва локалізовано в Україні. В конструкторському бюро працює 180 висококласних спеціалізованих інженерів» – зазначив генеральний директор компанії «Катех Інтернешнл Трейдінг» Рамін Мансуріян.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь