Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Рада старійшин: цінуємо досвід і поради людей поважного віку

Дата: 04.01.2022 08:58
Кількість переглядів: 521

Найближчі перспективи щодо створення Ради старійшин в Доброславській громаді обговорили члени команди проєкту "Доброславська територіальна громада – єдина заможна родина" з депутатом Доброславської селищної ради Віктором Миколайовичем МОРГУНОМ та заступником селищного голови Доброславської територіальної громади з питань виконавчих органів Юрієм Богдановичем ЧОРНІЄМ.

Андрій КРУПНИК та Анжеліка ЧАЙКА окреслили потенційні можливості цього консультативно-дорадчого органу, що створюється при селищному голові, у забезпеченні життєдіяльності території та вирішенні морально-етичних питань співіснування мешканців усіх поколінь та наповнення цікавим змістом життя людей поважного віку.

До завдань такого органу може бути віднесено:

- здійснення експертної оцінки перспективних стратегічних напрямів та поточних планів розвитку громади;

- моніторинг виконання заходів, що спрямовані на розвиток громади і створення комфортних умов для її мешканців, зокрема, мешканців поважного віку;

- консультативний супровід діяльності голови громади.

Крім того, Рада старійшин переймається проблемами молоді, наступністю поколінь та піклується про створення здорової, дружньої, творчої атмосфери у громаді.

Очолює Раду старійшин координатор, який призначається головою громади.

«Накопичений життєвий досвід, зокрема, досвід роботи у сфері забезпечення життєдіяльності територіальної громади, значна практика управлінської, творчої, суспільно-корисної роботи, особливі заслуги цих людей перед громадою дають право розраховувати на суттєву допомогу Ради старійшин у розбудові спроможної громади», – пояснив Андрій Крупник майбутні завдання Ради старійшин при спілкуванні з представником старшого покоління громади.

Віктор МОРГУН з цікавістю вислухав інформацію про можливості діяльності Ради старійшин та зазначив, що обговорить перспективи її створення з потенційними учасниками.

Юрій ЧОРНІЙ підкреслив, що ідеї, запропоновані командою проєкту, а саме: перетворення Доброславської об'єднаної громади на єдину заможну родину – потрапили у благодатний ґрунт і тому приречені на успіх.

«За місяць, за рік, навіть за десять років ? це обов’язково втілиться у життя спільними зусиллями команди селищної ради і всіх небайдужих та зацікавлених», – додав Юрій ЧОРНІЙ.

Про Раду старійшин, її функції та перспективи створення детальніше у цьому відео з новинами проєкту:

https://www.youtube.com/watch?v=HvUHsWr0N0s

 

Проєкт «Доброславська територіальна громада – єдина заможна родина» реалізує ГО «Одеський інститут соціальних технологій» за підтримки Європейського Союзу та Міжнародного Фонду «Відродження» в межах грантового компоненту проєкту EU4USociety.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь