Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

В 2022 РОЦІ В ОДЕСЬКІЙ ОБЛАСТІ СТАРТУЄ ПРОГРАМА «ВЕЛИКА ТЕРМОМОДЕРНІЗАЦІЯ»

Дата: 12.01.2022 09:02
Кількість переглядів: 167

В 2022 році в Одеській області стартує програма «Велика термомодернізація», яка дозволить здобути енергетичну незалежність та застрахуватися від подальшого зростання цін на енергоресурси. Про це розповів на селекторній нараді з представниками громад голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Програма Президента України «Велика термомодернізація» розпочнеться з утеплення 5000 багатоквартирних будинків по всій країні. В рамках програми, в Одесі та Одеській області, планується утеплити багатоповерхові будинки в таких містах як Ізмаїл, Білгород-Дністровський, Южний, Подільськ, Чорноморськ, Одеса.

«Мета програми – скорочення втрати тепла та споживання газу, що допоможе знизити суми у платіжках населення та посилить енергетичну незалежність. Мова йде про те, що 70% коштів будуть виділяється з держбюджету, а 30% – з місцевого бюджету. На реалізацію програми «Велика термомодернізація»  передбачено близько 50 млрд гривень» – сказав голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

За словами голови Одеської ОДА очікуваний результат це – зменшення споживання та імпорту природного газу на 1,5 млрд куб м на рік, тобто платіжний баланс плюс 9 млрд грн; зменшення витрат домогосподарств на оплату житлово-комунальних послуг; зменшення державного бюджету на фінансування субсидій близько 5 млрд грн на рік; створення нових робочих місць; надходження до державного бюджету до 10 млрд грн на рік; залучення масштабного зовнішнього фінансування та європейського досвіду здійснення енергоефективних заходів.

«Зараз ми відпрацюємо з Департаментом житлово-комунального господарства Одеської облдержадміністрації пропозиції з першочергових етапів. В пріоритеті міста з населенням більше 30 тисяч, які зможуть профінансувати з свого бюджету участь в проєкті. Але якщо будь-яка громада має не тільки бажання, а й матеріально спроможна до співфінансування – ласкаво просимо до участі про програмі» – додав Сергій Гриневецький.

На думку голови Одеської облдержадміністрації запуск «Великої термомодернізації» говорить про початок системного підходу держави до питання енергоефективності.

«Країни Європейського Союзу вже пройшли цей шлях і підвищують стандарти енергоефективності будівель. У нас в області є гідний приклад в Ізмаїлі. Тому я розцінюю ініціативу президента як хорошу та своєчасну» – зазначив Сергій Гриневецький.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь