Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

ІСТОРІЯ ОДЕЩИНИ ТІСНО ПОВ’ЯЗАНА З КОСМІЧНИМИ РОЗРОБКАМИ – СЕРГІЙ ГРИНЕВЕЦЬКИЙ

Дата: 21.01.2022 10:36
Кількість переглядів: 168

Фото без опису

Відкриваючи Об’єднавчу конференцію та установчі збори об’єднання інноваційно-космічних кластерів, яка відбулась сьогодні в Одесі, голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький нагадав усім присутнім, що історія Одещини пов’язана з найгучнішими іменами чи космічними розробками.

«Завдяки апаратурі, розробленій одеситами, було здійснено багато відкриттів. Апаратуру для самохідних станцій Марс-4, Марс-5, а також станцій, що досліджували Венеру, розробляли в Одеському Політехнічному університеті, а фахівці Одеського науково-дослідного інституту телевізійної техніки виготовили першу у світі цифрову телевізійну апаратуру,  системи зв’язку та подачі телевізійного сигналу між першими телекомунікаційними супутниками та наземною інфраструктурою» – зазначив голова Одеської ОДА.

Фото без опису

Сергій Гриневецький відзначив, що представники Одещини і сьогодні працюють в космічній галузі, а сфера ІТ безпосередньо пов’язана з розвитком технологій та космосу.

«За експертною оцінкою Одеська область входить у п’ятірку регіонів України з найбільш динамічно зростаючим ринком ІТ- послуг та найбільшою кількістю ІТ спеціалістів: у 2021 році у ІТ- галузі регіону діяло понад 12 тисяч суб’єктів підприємництва. Провідні ІТ-компанії, засновані підприємцями Одеської області, є лідерами у розробці технологій точної геолокації, навігації у доповненій реальності. Також розробляються сервіси, що зможуть обслуговувати та утилізовувати супутники безпосередньо на орбіті – так звані, космічні СТО, які займатимуться дозаправкою, ремонтом та переміщенням супутників. Перша тренувальна місія запланована вже на 2023 рік. А Одеським національним університетом імені І.І. Мечникова в рамках спільної операційної програми прикордонного співробітництва Європейського Союзу (СВС) «Басейн Чорного моря» реалізується проєкт «Екологічний моніторинг в басейні Чорного моря з використанням продуктів програми Копернікус – PONTOS» – поінформував учасників конференції голова Одеської обласної державної адміністрації Сергій Гриневецький.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь