Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

УВАГА! Прості поради, що допоможуть скоротити витрати за спожиту електроенергію.

Дата: 25.01.2022 15:10
Кількість переглядів: 221

Як заощадити електроенергію? Способи економії

При правильному підході до використання електричної енергії можна домогтися її заощадження 10-30%. Для цього запам'ятати основні способи економії.

Перше, що спадає на думку, почувши про економію електроенергії,  – це зменшення її споживання.  І справді, все більше набуває розголосу проблема збереження  енергетичних ресурсів, але ми повинні пам’ятати, що починати потрібно із себе та своєї оселі!

Загально відома інформація, що енергія у побуті споживається нами не завжди раціонально. Так як розподіл здійснюється наступним чином: приблизно 70% усієї енергії ми витрачаємо на опалення, 15% — на освітлення, а решту – на приготування їжі.

Звісно ж, без цих речей ми не зможемо забезпечити наше комфортне існування, але навчитись правильно заощаджувати енергії і зменшувати кількість спожитої – нам потрібно! Так як така економія не лише позитивно впливає на глобальну екологію та навколишнє середовище, а й на сімейний  бюджет.

Пропонуємо Вам перевірені способи економії електроенергії:

  • Якщо Ви не знаходитесь у приміщенні, потрібно обов’язково вимикати світло.
  • Встановити датчики руху. Це дасть змогу не споживати енергоресурси тоді, коли вони не потрібні. Наприклад, їх рекомендовано встановлювати у під’їздах будинків, в коридорах двох- та більше кімнатних квартир, у місцях, де є рух. Тоді як у приватних будинках датчики можна встановити на подвір’ї, біля воріт чи дверей. 
  • Використовувати світлодіодні (LED) лампочки. Вони є енергозберігаючими, а також виділяють ніяких шкідливих речовин;
  • Проблема багатьох: комп’ютер в режимі очікування. В такому стані його можна залишати, якщо Ви відлучаєтесь від робочого місця на декілька хвилин, а не на цілий день/ніч.
  • Не залишайте прилади, що працюють від акумулятора живлення (мобільні телефони, ноутбуки і т.д.), довше часу, потрібного для їхньої повної зарядки.
  • Обов’язково вимикати усі прилади. Рекомендовано навіть виймати штекер із розетки чи відключати блок живлення. Крім економії, це дозволить попередити пристрої від пошкоджень під час перепадів електроенергії. Можна використовувати пристрої безперебійного живлення (UPS) чи автоматичні вимикачі.
  • Сучасна техніка для приготування їжі, такі як мультиварки, скороварки, дозволяють одночасно виконувати декілька процесів, що дозволяють економити як газ, так і електроенергію;
  • Для приготування їжі рекомендуємо придбати НВЧ- чи МХ-печі, а також користуватися індукційними плитами. Вони мають більшу швидкодію, до того ж сприяють енергозбереженню.
  • Використовувати у побуті прилади із позначками «А» або «А+». Для прикладу, холодильник із таким маркуванням допоможе заощадити до 30-50% електроенергії в порівнянні із холодильником із маркуванням «В»;
  • Морозильні камери та холодильник потрібно регулярно очищати від льоду та розморожувати. А також стежити за дверцятами – вони мають бути щільно зачиненими.
  • Забезпечити оптимальну відстань між побутовими пристроями, так як вони мають здатність накопичувати газ та електроенергію. Візьміть до уваги, що холодильник не повинен близько стояти біля плити, колонки, бойлера для нагрівання води, нагрівача чи батареї. А також на нього не мають попадати прямі сонячні промені.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь