Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

До уваги мешканців Доброславської громади!

Дата: 28.04.2022 14:58
Кількість переглядів: 193

Фото без описуШановні мешканці населених пунктів Доброславської селищної ради!

Незабаром розпочнеться провідний тиждень. Проводами у нас називають поминальний тиждень за померлими родичами, який наступним тижнем після Великодня. У ці дні люди ідуть на цвинтар, щоб разом із померлими родичами порадіти за воскресіння Христа.

За декілька днів, або навіть в день поминок люди прибирають, виносять сміття з місця поховання, прикрашають його вишитими білими рушниками, щоб вшанувати таким чином тих, хто пішов. Головним атрибутом стають штучні квіти, які вже кілька років благають не приносити на могили, адже вінки не переробляють в Україні і вони перетворюються на тонни пластикового сміття.

Яскрава штучна квітка насправді виглядає гарно, до того ж не потребує ніякого догляду. Проте варто пам’ятати, що пластик розкладається щонайменше 100 років, а його на кладовищах – тонни.

Про відмову від смертоносної «краси» – пластикових квітів говорять і священнослужителі: «Душі наших близьких не потребують матеріальних речей, а тільки наших молитов. Гроші, які ви хочете витратити на штучні квіти, дайте на лікування хворої дитини чи пожертвуйте тим, хто цього потребує. Це більше допоможе мертвим і не матиме страшних наслідків для нашого здоров’я, майбутнього наших дітей і внуків».

Закликаємо мешканців громади бути відповідальними та свідомими. Пам’ятаймо, що для померлих найцінніше наша щира молитва. Якщо ви все-таки хочете засвідчити свою пам’ять та шану, зробити це можна без шкоди для довкілля, віддавши перевагу живим квітам.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь