Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Гусінь атакує дерева: закликаємо разом боротися з небезпечним шкідником

Дата: 16.06.2022 10:02
Кількість переглядів: 138

Фото без опису

В Доброславській громаді виявлено пошкодження дерев гусеницею американського білого метелика. Живиться шкідник плодовими, декоративними, лісовими та іншими культурами. Метелик поширюється по всьому світу, в основному, під час перевезення вантажів, в першу чергу, при збиранні ягід та фруктів. Також шкідник пересувається в транспортних засобах, з контейнерами та пакувальним матеріалом.

Працівниками благоустрою Доброславської селищної ради оброблено дерева в парках та інших громадських місцях для оперативного знищення шкідника. Враховуючи досвід у боротьбі з цим видом гусені в минулому році, було використано препарати БІ-58, Нурел і Актара, які показали ефективні результати.

Проте зазначений шкідник швидко розповсюджується в тому числі і на деревах в приватних секторах. Тому звертаємося до мешканців громади: побороти шкідника зможемо тільки спільними зусиллями! Просимо оглянути свої дерева. Основною ознакою пошкодження є наявність на деревах павутинних гнізд. Гусениці повністю об’їдають листя на деревах, оповиваючи гілки павутиною. Це призводить до порушення обмінних процесів у рослинах та їх ослаблення, у підсумку чого знижується врожайність та захисна, декоративна, естетична функція насаджень, погіршуються умови існування фауни. Шість-вісім гнізд шкідника на плодовому дереві здатні повністю його знищити. Також на присутність шкідника може вказувати грубо об’їдене листя.

При виявлені вогнищ американського білого метелика необхідно  здійснити  фітосанітарні заходи, застосовуючи біологічні, механічні та хімічні заходи боротьби.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь