Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Шана та вічна пам’ять нашому захиснику Віталію Гуляєву

Дата: 23.08.2022 16:25
Кількість переглядів: 464

Фото без описуФото без опису

22.08.2022 року відбулось пленарне засідання позачергової сесії Доброславської селищної ради VIII скликання.

Депутати прийняли рішення звернутись із клопотанням до Міністерства оборони України щодо присвоєння звання Герой України Гуляєву Віталію Анатолійовичу (посмертно) - полковнику, командиру 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу Збройних Сил України.

Також депутатами прийнято рішення перейменувати у смт Доброслав вулицю Східну – на вулицю Віталія Гуляєва. Вона розташована біля меморіалу 28-ї бригади, командиром якої був Віталій Гуляєв. Перейменування вулиці буде проведено без зміни поштових   номерів житлових будинків, установ та споруд.

Довідково.

Віталій Анатолійович Гуляєв народився в 1978 році в місті Шостка на Сумщині. З 1995 року проходив військову службу в Збройних силах України. З початком війни на сході України у 2014 році перебував на фронті.

В 2018 році у званні підполковника очолював 13-й окремий мотопіхотний батальйон з 58 ОМПБр оперативного командування «Північ». В подальшому проходив службу в 93-й окремій механізованій бригаді. Пізніше обіймав посаду начальника штабу 28-ї окремої механізованої бригади імені Лицарів Зимового Походу.

У вересні 2021 року у званні полковника був призначений командиром 28-ї ОМБр.

З лютого 2022 року, з початком повномасштабного військового вторгнення рф в Україну, Віталій Гуляєв на чолі 28 ОМБр перебував на передовій, зупиняючи просування російських військ на півдні України.

Загинув офіцер 23 липня 2022 року на околиці м. Миколаїв в результаті ракетного обстрілу командного пункту.

Прощання із загиблим Віталієм Гуляєвим відбулося 26 липня 2022 року у Військовій академії міста Одеса, в ході якої присутні також прощалися з трьома підполковниками Олександром Дейнеком, Валентином Сергієнком та Віталієм Бондарєвим, які 23 липня загинули разом з командиром.

4 серпня 2022 року посмертно нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня за виняткову хоробрість, героїзм і самопожертву, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності української держави, вірність військовій присязі.

У Віталія Гуляєва залишилося троє дітей, дружина та пристаріла матуся.

Пан полковник був хоробрим воїном, щирим другом та надзвичайно відкритою та життєрадісною людиною. Сучасним та прогресивним, він постійно вдосконалював свої навички та освіту. В спілкуванні був щирий з усіма.

Під командуванням Віталія Гуляєва 28-ма ОМБр зіграла величезну роль в обороні Одеси та Одеської області у перші місяці повномасштабного вторгнення та стала кращою серед бригад Оперативного командування Південь


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь