Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

В Доброславській селищній раді презентували туристичний потенціал громади

Дата: 29.09.2022 16:33
Кількість переглядів: 121

З нагоди Всесвітнього дня туризму в Доброславі було організовано промотур «Доброслав туристичний». Захід пройшов за участю голови Одеської районної ради Віталія Барвіненка, директора асоціації туристичних фірм Одеси та туроператорів, засобів масової інформації та представників сусідніх громад.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

На заході було представлено туристичний потенціал Доброславської громади.  Зараз в Доброславі вже існують три види туризму – екологічний, подієвий та гастрономічний. 

Є 3 варіанта екскурсій:

  1. «Стандарт» – у супроводі екскурсовода, який розповість про всі парки, прогулянка парками, передбачена фотосесія, можна придбати сувенірну продукцію: чашки, магніти, іграшки та інше.
  2. "На повну" – «Стандарт» + чайна церемонія, яка проходить театралізовано в Японському парку, обід "Гостини у дядька Лева" або кав`ярня.
  3. «Індивідуальний вибір» – парки та послуги на вибір.

Екологічний маршрут – піший та веломаршрут до 10 кілометрів. Вздовж маршруту встановлено альтанки, інформаційні стенди, є велосипеди.  Цього року проходили благодійні велозмагання на підтримку ЗСУ.

Подієвий  туризм  - це фестивалі, які в Доброславі проходять кожної пори року. Зимовий фестиваль «Доброславські Миколаї», де встановлено найбільшу кількість національних рекордів. Кожної зими в Доброславі  відкривається новорічне різдвяне містечко «Резиденція Святого Миколая». Це новорічна казка для дітей, майстер-класи з виготовлення новорічних іграшок, ялинкових прикрас, розпис різдвяних пряників, рухливі ігри, загадки, конкурси, танці та подарунки від Святого Миколая.

Фестиваль «Веселкове рандеву» – найбільш масовий та видовищний, який став міжнародним. Він був започаткований в 2016 році. Це фестиваль вуличного мистецтва, який спочатку не виходив за рамки району, але поступово нарощували потенціал, приїздили учасники з інших міст, запрошували популярних зірок. У 2021 році був дводенний фестиваль, на яких приїхали гості з інших країн та брали безпосередньо участь.

«Купальські вогні Доброслава» – місцевий фестиваль з  народними гуляннями в українському стилі. 

«Пісні, народжені в АТО» - пройшов в 2021 році перший раз, де взяли участь військові, волонтери. Цього року планується провести фестиваль «Пісні нескорених сердець» 15 жовтня в селі Трояндове.

В майбутньому заплановано проводити   фестиваль «Меч Арея: в гості до Великої Скіфії» – про культуру, традиції етносів нашої держави як нащадків Великої Скіфії.  Цей фестиваль планується провести на території Доброслава, де збереглись 2 скіфських кургани.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Заплановано також проводити Трояндовий фестиваль, де буде представлено продукцію з троянд: мила, варення, джеми, парфуми, настоянки.

Також поступово розвивається гастрономічний туризм. Зараз в  Доброславі є равликова ферма, на якій виготовляють унікальну продукцію. Вона має відповідні сертифікати, відома не лише в Україні та виходить на міжнародні ринки. 

Фото без описуФото без описуФото без описуДоброславська селищна рада виграла проєкт «Неймовірні села України», який фінансується посольством Нідерландів в Україні - створення сільськогосподарського  колективу з вирощування та переробки троянд в селі Трояндове. В планах – побудувати сучасний кафе-магазин «Трояндове королівство», де можна буде скуштувати продукцію, помилуватись трояндами, придбати сувеніри. Крім того, планується створення Трояндового парку з оглядовими площадками, фотозонами, місцями для відпочинку та артоб`єктами.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуПісля завершення презентації присутнім було проведено екскурсію парками Доброслава.Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь