Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Про запровадження нового функціоналу щодо автоматичного формування витягів з технічної документації про нормативну грошову оцінку земель населених пунктів

Дата: 15.11.2022 14:21
Кількість переглядів: 169

Фото без описуЗгідно з ч.1, ст.206 Земельного кодексу України: «Використання землі в Україні є платним».

Відповідно до пп.14.1.147 Податкового кодексу України: «Плата за землю - обов'язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності».

Для визначення розміру земельного податку, державного мита при міні, спадкуванні та даруванні земельних ділянок, орендної плати за земельні ділянки державної та комунальної власності, втрат сільськогосподарського і лісогосподарського виробництва, вартості земельних ділянок площею понад 50 гектарів для розміщення відкритих спортивних і фізкультурно-оздоровчих споруд, а також при розробці показників та механізмів економічного стимулювання проводять нормативну грошову оцінку земельних ділянок.

Доброславською селищною радою Одеського району Одеської області були прийняті рішення про затвердження технічних документацій про нормативну грошову оцінку земель на території Доброславської селищної ради Одеського району Одеської області (в межах населених пунктів), які набули чинності з 01.01.2022 року.

Власник землі може безкоштовно отримати витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку своєї ділянки.

Для отримання такої адміністративної послуги необхідно знати кадастровий номер земельної ділянки. Послуга надається безкоштовно. Витяг з технічної документації про нормативну грошову оцінку (НГО) ділянки можна замовити, звернувшись до Центру надання адміністративних послуг.

Також витяг з технічної документації про НГО земельної ділянки можна замовити в електронній формі в режимі онлайн.

Для того, щоб замовити витяг з технічної документації про НГО земельної ділянки в режимі онлайн, власнику необхідно подати відповідну заяву через електронні сервіси Держгеокадастру попередньо зареєструвавшись та авторизувавшись в електронному кабінеті за допомогою електронної пошти, електронного цифрового підпису або платіжної картки банку (BankID).

Наразі ефективно функціонує автоматизована видача витягів з технічної документації із загальнонаціональної (всеукраїнської) нормативної грошової оцінки земель сільськогосподарського призначення, які розташовані за межами населених пунктів. Нещодавно Держгеокадастром запроваджено функціонал, який дозволяє автоматично розрахувати НГО земельної ділянки, розташованої у межах населеного пункту (за умови наявності в Державному земельному кадастрі відомостей як про НГО земель населеного пункту, так і про саму земельну ділянку).

Зазначений функціонал дозволяє провести автоматичний розрахунок НГО земельної ділянки та отримати його в електронному вигляді в особистому кабінеті на порталі «Е-сервіси» Держгеокадастру. Весь процес відбувається без участі фахівців територіальних органів Держгеокадастру, водночас обов’язковою умовою є наявність усіх необхідних для цього документів. У такий спосіб, людський фактор, який до сьогодні був вирішальним – усувається. Також відбувається значна економія часу.

Звертаємо вашу увагу на те, що якщо автоматичний розрахунок НГО земельної ділянки провести неможливо, то такий розрахунок здійснюється працівниками територіальних органів Держгеокадастру з використанням відповідної наявної технічної документації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь