Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Безпека під час використання газу в побуті

Дата: 06.12.2022 11:04
Кількість переглядів: 107

Фото без описуПам’ятайте, що газ – це цінний дар природи, і ми повинні його споживати економно і раціонально!

НЕ ЗАБУВАЙТЕ ПРО ПРАВИЛА КОРИСТУВАННЯ ГАЗОМ!

Перед вмиканням побутових газових приладів необхідно провітрити приміщення, а кватирку вікна залишити відчиненою на період роботи газового приладу.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

ПАМ’ЯТАЙТЕ, що перед увімкненням газового приладу необхідно спершу піднести запалений сірник до пальника і тільки після цього відкривати кран.

Перш ніж запалити пальник духової шафи, необхідно провітрити духову шафу.

Перед користуванням газовими приладами, що мають відведення продуктів згоряння у димоходи, необхідно обов’язково перевірити в них тягу. Перевірка та прочищення вентиляційних та димових каналів проводиться одночасно, обов’язково перед опалювальним періодом, з оформленням відповідних актів – димоходи опалювальних котлів, ємкісних водонагрівачів (колонок), інших опалювальних приладів, що працюють сезонно.

Перевірка здійснюється один раз на рік – перед початком опалювального сезону, а для приладів, які працюють увесь рік – два рази (навесні і восени.)

У зимовий період, у період різьких похолодань, власники житлових будинків повинні проводити огляд оголовків димоходів та вживати заходи щодо запобігання їх обмерзання та закупорювання димоходів.

При відсутності тяги в димоході користування газовими приладами (котлом або колонкою) КАТЕГОРИЧНО ЗАБОРОНЕНО.

БУДЬТЕ ОБЕРЕЖНІ! У сильний вітер не рекомендується користуватися газовими опалювальними приладами та колонками, які мають відвод продуктів згоряння в димоходи з причини можливості виникнення зворотної тяги, при цьому продукти згоряння попадають у приміщення. Це небезпечно для життя.

Якщо ви покидаєте житло, то обов’язково перевірте положення ручок кранів на газових приладах і на газопроводі перед ними.

Власники житлового фонду та громадських будівель! Не порушуйте терміни перевірок технічного стану димових і вентиляційних каналів та їх оголовків.

Категорично забороняється самостійно підключати, відключати та переставляти газові прилади, а також ремонтувати їх. Усі ремонтні роботи та монтаж газових приладів повинні виконуватися тільки працівниками газового господарства!

ПАМЯТАЙТЕ!

При виявленні запаху газу необхідно припинити користування газовими приладами, провітрити приміщення, викликати аварійну службу за телефоном 104, а в селах – місцевого слюсаря, який обслуговує газову систему.

Категорично заборонено!!!

1.Допускати до роботи з газовими приладами малолітніх дітей і осіб, які не пройшли спеціальний інструктаж.

2.Сушити волосся над полум’ям плити. Це надзвичайно небезпечно.

3.Сушити одяг над газовими приладами. Це може спричинити пожежу.

4.Спати в приміщенні, де розташовані газові прилади. Це може призвести до отруєння чадним газом.

Пам’ятайте!

Правильна експлуатація газових приладів, господарський догляд за ними, економне використання природного газу та своєчасна оплата – запорука того, що газ буде надійним помічником у вашому господарстві.

Це тепло та добробут у вашій оселі! Піклуйтеся про рідних!

Остерігайтесь отруєння продуктами неповного згоряння газу!

Чадний газ – загроза Вашому життю!

Чадний газ виникає при неповному згорянні газу. Причиною може бути відсутність необхідної кількості кисню в повітрі через зачинену кватирку, несправний димовий та вентиляційний канали.

Ознаки отруєння чадним газом

Першими ознаками отруєння чадним газом є нудота, головний біль, мігрень, шум у вухах тощо. Отруєння викликає непритомність, припинення дихання та смерть.

У всіх випадках при ознаках отруєння чадним газом необхідно вимкнути всі газові прилади, провітрити приміщення й негайно викликати швидку допомогу.

До приїзду швидкої допомоги необхідно вивести постраждалого на свіже повітря та надати першу медичну допомогу.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь