Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Повідомлення щодо імпортування невідповідного арахісу

Дата: 31.01.2023 14:54
Кількість переглядів: 76

До Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) надійшло повідомлення від 19 січня 2023 року № 2022.3810-fup 3, стосовно виявлення перевищення максимально допустимих рівнів афлатоксинів (В1 та сумарної кількості В1, В2, G1 і G2) в арахісі в шкарлупі, що експортувався з Єгипту  через Польщу до України.

Невідповідний харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача (афлотоксини - продукти життєдіяльності грибів роду Aspergillus. Ці смертельно небезпечні мікотоксини стійкі до теплової обробки і не чутливі до органічних розчинників. Найнебезпечнішим і поширеним афлатоксином є афлатоксин B1, який є гепатотропною отрутою. Афлатоксини викликають рак печінки і легенів, набряк легенів, зниження ваги, знижує захисні функції організму).

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь