Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

ЛЕГАЛІЗАЦІЯ РОБОЧИХ МІСЦЬ

Дата: 28.06.2023 16:41
Кількість переглядів: 102

         Фото без опису Окремі роботодавці, бажаючи збагатитися за будь-яку ціну, свідомо ігнорують закони і, бажаючи уникнути зайвих, на їхню думку, витрат, видають працівникам заробітну плату в «конвертах». Цим вони не тільки обкрадають бюджет держави, але й позбавляють своїх найманих працівників гідного соціального захисту та належної пенсії.

          Відповідно до ст. 24 Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" в страховий стаж для розрахунку пенсії зараховується період, впродовж якого особа підлягає обов'язковому пенсійному страхуванню і за який щомісячно сплачені страхові внески в сумі не менше мінімального страхового внеску.

          А якщо робітник  зарплату отримує в «конверті», він офіційно  вважається непрацюючим. Йому не зараховується страховий стаж, а відповідно він не буде одержувати пенсію за віком. Більше того, у нього немає гарантованого розміру заробітної плати та жодних соціальних гарантій, передбачених для працівника. Його також можуть звільнити в будь-який час без жодних компенсацій. Маючи дуже сумнівний виграш сьогодні – він однозначно програє у майбутньому.

          Шановні громадяни – не погоджуйтесь на трудові відносини без офіційного оформлення!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь