Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик поділився результатами пілотного проєкту із забезпечення прозорих іспитів у 4 областях за червень

Дата: 04.07.2023 09:38
Кількість переглядів: 252

Фото без описуЗакінчується перший місяць пілотного проєкту в Львівській, Київській, Вінницькій та Одеській області. Тут теоретичні та практичні іспити є зараз в тих центрах, які стають екзаменаційними хабами і тут уже впродовж цілого місяця тестується онлайн-система попереднього запису на практичний іспит. Начальник Головного сервісного центру МВС Микола Рудик поділився статистикою та певними висновками щодо пілотного проєкту у прямому ефірі на цифрових платформах МВС України. Такі прямі ефіри Міністерство влаштовує періодично з різними очільниками відомств. У глядачів була можливість поставити питання і отримати на них відповіді одразу під час трансляції.

«Із майже 11 тисяч проведених у червні цього року теоретичних іспитів були з першого разу успішно складені майже 2 800. Як видно це 25%. Було проведено більше 12 тисяч практичних іспитів. При цьому понад 4 тисячі були успішно складені з першого разу. Успішність складання практичних іспитів з першого разу — понад 33%. Тобто, кожен четвертий кандидат у водії складає теорію з першого разу, а кожен третій — практику з першого разу. Якщо порівняти успішність складання торії у 4 регіонах, де проходить пілотний проєкт із забезпечення прозорих умов складання іспитів, то найкращу статистику успішності демонструє Львівська область — 44%», —  розповів Микола Рудик.

Можна порівняти статистику за чотири тижні червня, коли триває пілот, із травнем, коли пілоту ще не було. Нагадаємо, в областях зменшилась кількість сервісних центрів МВС, які здійснюють екзаменаційну діяльність. Є динаміка в деяких регіонах, а є і стабільність.

В Одеській області різко зменшилась кількість бажаючих складати іспити. У травні теоретичних іспитів провели понад 5700. А в червні трохи менше 3200 проведених теоретичних іспитів. Це успішність з першого разу на однаковому рівні — 22-23%. Щодо практичних, то їх тут  провели понад 5300 у травні. І значно менше за такий же період червня — 3400. З першого разу практику складали у травні — 2200, у червні — 1400. Це  42% що у травні, та 41% у червні успішність складання з першого разу.

«Хотів би наголосити на тому, що усі відсотки — це не абсолютна успішність складання іспитів, а успішність складання іспитів з першого разу. Тобто, тмова про першу спробу і її успішність. Ми порівнюємо цей показник, бо він найбільш промовистий. Але у кандидатів у водії на теорії є необмежена кількість спроб складання іспиту протягом року, поки чинне свідоцтво про закінчення теоретичної підготовки. А на практичному іспиті в кожного зараз є три спроби», — пояснив начальник Головного сервісного центру МВС.

У цих областях — Київській та Одеській, де зменшилась кількість прийнятих іспитів у червні було денних повітряних тривог, більше, ніж у травні. У травні вони були переважно вночі.

Нагадуємо, що консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінці Головного сервісного центру МВС в Фейсбук. Відповіді на найпоширеніші питання та корисна інформація на сайті.

 

Територіальний сервісний центр №5147 РСЦ ГСУ МВС в Одеській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь