Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Три основні кроки УБД для отримання пільг: роз’яснення Мінветеранів

Дата: 05.07.2023 12:56
Кількість переглядів: 191

Реалізація права учасника бойових дій на отримання пільг не довготривалою, але доволі проблематичною, якщо не знати усіх тонкощів оформлення усіх процесуальних документів, тому Мінветеранів підготувало роз’яснення щодо отримання такого роду пільг.

Першим кроком є внесення інформації до єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги.

Для цього необхідно подати органам Пенсійного фонду України заяву про внесення відомостей до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги (за формою згідно з додатком 2 до постанови КМУ від 29.01.2003 Ne 117) та копії документів (з предʼявленням оригіналів):

  • Копію посвідчення учасника бойових дій;
  • Копію картки платника податків, зокрема копію, надану в електронній формі (за наявності в одержувача інформації технічної можливості провести перевірку відповідності реєстраційних даних фізичної особи);
  • Або копію паспорта громадянина України, чи свідоцтва про народження (на вибір) із внесеними даними про реєстраційний номер облікової картки платника податків або з відміткою про відмову від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Предʼявити паспорт громадянина України або тимчасове посвідчення громадянина України (для іноземців та осіб без громадянства – документ, що підтверджує законність перебування на території України), унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (за наявності).

За потреби предʼявити будь-який офіційний документ, що підтверджує фактичне місце проживання.

Заява з необхідними документами подається:

  • До органів Пенсійного фонду України – особисто, поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України, мобільний додаток Пенсійного фонду України або Єдиний державний веб-портал електронних послуг – за наявності технічної можливості);
  • Уповноваженій посадовій особі виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади;
  • До центру надання адміністративних послуг;
  • У разі зміни зареєстрованого (задекларованого) або фактичного місця проживання пільговик або його законний представник повинен повідомити про це письмово.

Другим кроком є призначення пільг на оплату житлово-комунальних послуг

Подати органам Пенсійного фонду України заяву про надання пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива і скрапленого газу (за формою згідно з додатком до постанови КМУ від 17.04.2019 Ne 373).

Заява може бути подана законним представником. У разі потреби додати довідку про наявність у житловому приміщенні пічного опалення та/або кухонного вогнища на твердому паливі.

Учасникам бойових дій надається 75-відсоткова знижка плати за користування житлом (квартирна плата), комунальними послугами (газопостачання, електропостачання та іншими) в межах норм, передбачених чинним законодавством.

3 01.01.2023 пільги на оплату житлово-комунальних послуг надаються виключно в грошовій готівковій формі шляхом перерахування коштів н. рахунок пільговика, відкритий у банківській установі або через відділення АТ “Укрпошта”.

Заявка подається:

  • До органів Пенсійного фонду України – особисто, поштою або в електронній формі (через офіційний веб-сайт Мінсоцполітики, інтегровані з ним інформаційні системи органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування, мобільний додаток Пенсійного фонду України, веб-портал електронних послуг Пенсійного фонду України або Портал Дія);
  • Уповноваженій посадовій особі виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідної територіальної громади або військової адміністрації;
  • До центру надання адміністративних послуг.

Третій крок є отримання інформації щодо соціальних гарантій.

Звернутись до структурного підрозділу з питань соціального захисту населення за розʼясненнями щодо пільг та соціальних гарантій, передбачених для учасників бойових дій та членів їх сімей чинним законодавством та місцевими програмами.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь