Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Сервісні центри МВС максимально готові приймати іспити у кандидатів у водії у рамках проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю»

Дата: 11.07.2023 15:42
Кількість переглядів: 83

Фото без описуОднаково рівні можливості для усіх та всюди. Доступність до державних послуг для усіх категорій громадян. Країна без бар’єрів. Саме на цих китах стоїть проєкт «Автошколи для осіб з інвалідністю», який презентувала заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко разом із першою леді Оленою Зеленською.

Цей флагманський проєкт МВС, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів», функціонує на базі  відомчих закладів освіти. До навчання запрошуються люди з інвалідністю, які прагнуть вперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії В, або ж ті, хто потребують перенавчання.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика, сервісні центри МВС радо приймуть кандидатів у водії на всі іспити. Є взаємодія між автошколами на базі навчальних закладів системи МВС та сервісними центрами МВС у кожному населеному пункті, де вони існують. Тому ми говоримо про зручність і про те, що держава забезпечує зі свого боку безперервний супровід. Автошколи — навчання, а сервісні центри МВС — екзаменацію.

Кандидати у водії двічі звертаються до сервісних центрів МВС. Один раз після теоретичного модуля, щоб скласти теорію у нас і отримати допуск до практики. А потім після практичного модуля навчання, щоб уже успішно скласти практику і отримати перше своє посвідчення водія.

Зазначимо, що п’ять перших автошкіл проєкту відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі. Зокрема,

НАВС – Київська обл., сервісний центр МВС 8041 — м. Київ, вул. Перемоги, 20

ХНУВС — Хмельницька область, м. Кам’янець-Подільський, сервісний центр МВС 6843, пр. Грушевського ½

ДонДУВДС – м. Кропивницький, сервісний центр МВС 3541, просп. Інженерів, 9/92

ЛьвДУВС – сервісний центр МВС 4649 — с. Зимна Вода, вул. Городоцька, 16

ДДУВС – м. Дніпро, сервісний центр МВС 1249, пр. Слобожанський, 31Д

В автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком.

Наразі у рамках тестового набору теоретичне та практичне навчання в адаптованих автошколах проходять 22 учні, 1 з них вже отримав посвідчення водія. За прогнозами пропускна спроможність автошкіл для людей з інвалідністю становитиме близько 300 осіб на рік.

У свою чергу, сервісні центри МВС зробили усе можливе аби кожен мав доступ до державних послуг — переобладнали автівки для складання практичних іспитів для осіб з інвалідністю, максимально адаптували класи для теоретичних іспитів. Також біля кожного нашого закладу є пандус та кнопка виклику адміністратора аби маломобільні категорії людей могли з легкістю завітати до нас.

Ми створюємо платформу можливостей для кожного, хто має бажання отримати посвідчення водія, а також перенавчитися. Разом будуємо інклюзивну країну, в якій свобода, комфорт і безпека пересування – будуть не привілеєм, а доступною можливістю для усіх.

 

Територіальний сервісний центр №5147 РСЦ ГСЦ МВС в Одеській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь