Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Сервісні центри МВС максимально готові приймати іспити у кандидатів у водії у рамках проєкту «Автошколи для осіб з інвалідністю»

Дата: 11.07.2023 15:42
Кількість переглядів: 67

Фото без описуОднаково рівні можливості для усіх та всюди. Доступність до державних послуг для усіх категорій громадян. Країна без бар’єрів. Саме на цих китах стоїть проєкт «Автошколи для осіб з інвалідністю», який презентувала заступниця Міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко разом із першою леді Оленою Зеленською.

Цей флагманський проєкт МВС, який реалізується у рамках ініціативи «Без бар’єрів», функціонує на базі  відомчих закладів освіти. До навчання запрошуються люди з інвалідністю, які прагнуть вперше отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії В, або ж ті, хто потребують перенавчання.

За словами начальника Головного сервісного центру МВС Миколи Рудика, сервісні центри МВС радо приймуть кандидатів у водії на всі іспити. Є взаємодія між автошколами на базі навчальних закладів системи МВС та сервісними центрами МВС у кожному населеному пункті, де вони існують. Тому ми говоримо про зручність і про те, що держава забезпечує зі свого боку безперервний супровід. Автошколи — навчання, а сервісні центри МВС — екзаменацію.

Кандидати у водії двічі звертаються до сервісних центрів МВС. Один раз після теоретичного модуля, щоб скласти теорію у нас і отримати допуск до практики. А потім після практичного модуля навчання, щоб уже успішно скласти практику і отримати перше своє посвідчення водія.

Зазначимо, що п’ять перших автошкіл проєкту відкрилися на базі закладів освіти системи МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Кропивницькому, Львові та Дніпрі. Зокрема,

НАВС – Київська обл., сервісний центр МВС 8041 — м. Київ, вул. Перемоги, 20

ХНУВС — Хмельницька область, м. Кам’янець-Подільський, сервісний центр МВС 6843, пр. Грушевського ½

ДонДУВДС – м. Кропивницький, сервісний центр МВС 3541, просп. Інженерів, 9/92

ЛьвДУВС – сервісний центр МВС 4649 — с. Зимна Вода, вул. Городоцька, 16

ДДУВС – м. Дніпро, сервісний центр МВС 1249, пр. Слобожанський, 31Д

В автошколах для осіб з інвалідністю можна опанувати автотранспорт категорії В й ручне керування автівкою, навчаючись в інклюзивних групах, індивідуально, дистанційно, за зручним графіком.

Наразі у рамках тестового набору теоретичне та практичне навчання в адаптованих автошколах проходять 22 учні, 1 з них вже отримав посвідчення водія. За прогнозами пропускна спроможність автошкіл для людей з інвалідністю становитиме близько 300 осіб на рік.

У свою чергу, сервісні центри МВС зробили усе можливе аби кожен мав доступ до державних послуг — переобладнали автівки для складання практичних іспитів для осіб з інвалідністю, максимально адаптували класи для теоретичних іспитів. Також біля кожного нашого закладу є пандус та кнопка виклику адміністратора аби маломобільні категорії людей могли з легкістю завітати до нас.

Ми створюємо платформу можливостей для кожного, хто має бажання отримати посвідчення водія, а також перенавчитися. Разом будуємо інклюзивну країну, в якій свобода, комфорт і безпека пересування – будуть не привілеєм, а доступною можливістю для усіх.

 

Територіальний сервісний центр №5147 РСЦ ГСЦ МВС в Одеській області.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь