Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

НМТ 2024: якими будуть вступні випробування?

Дата: 26.09.2023 16:30
Кількість переглядів: 101

Фото без опису📚Вступні випробування 2024.

Формат – національний мультипредметний тест, який міститиме 4 предмети (три обов’язкові та один – на вибір). В умовах війни НМТ – це найбільш оптимальний варіант вступних іспитів, який забезпечує рівні умови для кожного вступника, незалежно від місця його перебування.

📍До переліку обов’язкових предметів додано історію України. Ми чудово розуміємо, що у країні війна, яка вносить свої корективи у можливість вступників готуватися. Відсутність очного навчання, повітряні тривоги та вимкнення світла…

Саме тому у 2024 році програма тестування з історії України охоплюватиме лише період XVI - ХХІ ст. Адже так, у країні війна, і саме цей історичний період є дуже важливим для формування у молоді цілісного розуміння нашого минулого та його зв’язку із сьогоденням.

📍Важливий аспект: тестування відбуватиметься протягом одного дня із перервою. 2 предмети по 60 хв, перерва і ще 2 предмети по 60 хв. Це дійсно може бути важко. Але чому так? Бо це дає можливість вступникові з’явитися у пункті тестування лише один раз. Не потрібно двічі витрачати час на дорогу, особливо актуально це для тих, хто змушений їхати до сусіднього населеного пункту. Безпека та рівні умови – наш пріоритет.

Відповідний законопроєкт вже на реєстрації у Верховній Раді. Утім, ми розуміємо, що вступники і педагоги дуже чекали на інформацію про модель вступних іспитів. Тож повідомляємо про формат НМТ уже зараз, щоб усі мали достатньо часу на підготовку.

Крім цього, ми поступово рухаємося до формування нової моделі ДПА. Однак у 2024 атестацію у 9 та 11 класах ще не проводитимуть, водночас Український центр оцінювання якості освіти планує зробити пілотне ДПА у деяких 4-х класах. Важливо, що це жодним чином не впливатиме на подальше навчання учнівства. Атестація потрібна для моніторингу якості освіти та у разі потреби – коригування освітньої політики.

Детальніше:▶️ https://www.youtube.com/watch?v=Lks1o6POh-k

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь