Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Щодо продовження місцевої підтримки ОСББ-учасників програми «ЕНЕРГОДІМ» у 2024 році

Дата: 06.11.2023 12:47
Кількість переглядів: 33

Фото без описуЗа п’ять років дії Програми підтримки заходів з енергоефективності в багатоквартирних будинках «ЕНЕРГОДІМ» (далі – Програма) об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (далі – ОСББ) з усієї України розпочали реалізацію понад 650 проектів впровадження енергоефективних заходів у своїх будинках, з яких 295 проектів – завершені.

Разом з тим, незважаючи на воєнний стан, Фонд продовжує виконувати взяті на себе зобов’язання та надавати підтримку ОСББ для підвищення енергоефективності багатоквартирних будинків. Станом на жовтень 2023 року, учасникам Програми було виплачено грантів на суму понад 936 млн грн, з них 759 млн грн – під час воєнного стану.

Такі результати стали можливими, у тому числі, завдяки запровадженню місцевих програм співфінансування заходів з реалізації проєктів учасників Програми «ЕНЕРГОДІМ». Спільними зусиллями Фонду і місцевих органів влади та органів місцевого самоврядування, цього року діє 139 програм співфінансування енергоефективних заходів у будинках, з яких профінансовано 29 програм на суму 91,8 млн грн. Станом на ІІІ квартал поточного року, близько 100 ОСББ вже отримали понад 38 млн грн з місцевих бюджетів.

У зв’язку із вищевикладеним, та з метою продовження ефективної реалізації Програми та місцевих програм підтримки енергоефективності у регіонах держави, звертаємось до вас, шановні колеги, з проханням розглянути можливість вжити заходів щодо:

- фінансування у 2024 році обласної програми підтримки впровадження енергоефективних заходів для ОСББ;

- сприяння виділенню коштів на місцеві програми міст і громад області на 2024 рік;

- сприяння розширенню географії місцевих програм у нових містах та громадах області.

Про результати розгляду просимо поінформувати Фонд до 15.11.2023 року.

У разі виникнення додаткових питань, просимо звертатися до Юрія ЗБИРАНИКА, начальника відділу сталого розвитку Фонду (е-пошта: zbyranyk@eefund.org.ua, моб. тел.: (066) 573 11 55) або Тетяни ПРОКОПЕЦЬ, фахівчині з питань організаційного розвитку (е-пошта: tprokopets@eefund.org.ua, моб. тел.: (097) 216 78 32).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь