Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Щодо повідомлення RASFF № 2023.8018 про імпортування невідповідного харчового продукту (мандарини з Греції)

Дата: 01.12.2023 15:20
Кількість переглядів: 75

Фото без описуДо Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів надійшли повідомлення через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів (RASFF) від 20 листопада 2023 року № 2023.8018 стосовно виявлення диметоату в мандаринах з Єгипту, що експортувались з Греції (експортер: DROSERO TRADE S.M. Р.С., Giannitsa) до України (отримувач: ТОВ «Фудком», вул. Залізничне шосе 57, м. Київ, 01014; місце доставки: с. Мартусівка, Бориспільський р-н., Київська обл.). (додається).

Невідповідний харчовий продукт може нанести шкоду здоров’ю споживача (Диметоат - хімічна діюча речовина пестицидів (інсектицидів), що використовується (зокрема, у сумішах з іншими активними компонентами) у сільському господарстві для боротьби зі шкідливими комахами).

Статтею 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», оператори ринку (суб’єкти господарювання) зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини та негайно письмово інформувати про виявлену невідповідність компетентний орган, а також про вжиті заходи для запобігання виникненню ризиків для споживача

На території Одеської області потужності підприємства-імпортера не зареєстровані.

Враховуючи можливість реалізації цієї небезпечної продукції на території регіону, у т.ч. Одеського району, просимо проінформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області (вул. 7-ма Пересипська, 6, м.Одеса, gu@odesa.consumer.gov.ua, тел. 716-13-01).


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь