Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Шість крапок, які колись змінили життя людей з порушеннями зору ("Безбар'єрність")

Дата: 04.01.2024 15:00
Кількість переглядів: 59

Фото без опису👉🏼 Сьогодні Всесвітній день абетки Брайля (https://bf.in.ua/calendar/next-month-date) – рельєфно-крапкового тактильного шрифту, в основі якого лежить комбінація із шести крапок. Їх різне розташування дозволяє створювати літери, цифри, розділові знаки, які люди з порушеннями зору «читають» на дотик.

Шість крапок як провідники у світ нових знань для українських школярів 📚 👇🏼

Для учнів, які мають порушення зору, в Україні на регулярній основі виготовлятимуться підручники шрифтом Брайля. Це відбувається у межах флагманського проєкту «Освіта для всіх», який Міністерство освіти і науки України реалізує на виконання ініційованої першою леді Олена Зеленська Національної стратегії безбарʼєрності.

📕 У 2023 році було надруковано 30 тисяч таких підручників, які уже доставлені до обласних книжкових баз. У 2024 році планується друк понад 37 тисяч примірників.

Як зазначила у своєму дописі (https://t.me/FirstLadyOfUkraine/4987) перша леді, до адаптації підручників залучили експертів зі спеціальної педагогіки, які мають професійні компетентності та практичний досвід.

❗️ Адже підручник рельєфно-крапковим шрифтом має передавати графіки, рисунки, формули, карти без зміни змісту й складності навчального завдання та обов’язково містити повний матеріал, без скорочення.

🚶🏼‍♀️ Крок за кроком рухаємося до усунення будь-яких бар’єрів в освіті, аби кожен школяр і школярка мали рівні можливості без меж.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь