Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

Розпочинається робота над забезпеченням домогосподарств, що постраждали внаслідок війни, насінням овочів до посівної 2024 року

Дата: 11.01.2024 14:58
Кількість переглядів: 65

Фото без описуУ межах проєкту “Згуртовані громади”, який реалізує Всеукраїнська асоціація громад (далі: ВАГ) за підтримки Програми USAID з аграрного та сільського розвитку (АГРО), розпочинається робота над забезпеченням домогосподарств, що постраждали внаслідок війни, насінням овочів до посівної 2024 року.

В межах цієї ініціативи заплановано здійснити передачу насіння від різних насіннєвих компаній для майже 140 000 домогосподарств. Наразі для реалізації проєкту компанія BAYER в межах ініціативи “Стійкість сільського господарства” (АГРІ-Україна) через Програму USAID АГРО вже передала насіння овочів для 100 000 домогосподарств. Асортимент насіння овочів включає: моркву, цибулю (чорне насіння), капусту, томат, кабачок, перець, диню. Це насіння пофасовано у зручні для використання упаковки з розрахунку на одне домогосподарство орієнтовно на 0,25 сотки. Також компанія Syngenta планує передати насіння капусти, томатів, кабачків, цибулі (чорне насіння), огірків та цукрової кукурудзи для 1500 домогосподарств. Водночас тривають переговори з іншими насіннєвими компаніями щодо участі у проєкті для забезпечення насінням ще більшої кількості домогосподарств.

Передача насіння буде здійснюватися через територіальні громади відповідно до їхніх замовлень та черговості надходження замовлень. Перевага при передачі насіння буде надаватись пільговим категоріям громадян, внутрішньо переміщеним особам, жителям деокупованих та прифронтових територій, де є можливим обробіток земельних ділянок

В рамках даного проєкту здійснюється збір інформації про потреби у насіннєвому матеріалі для домогосподарств громади, з урахуванням відповідних категорій. Зацікавлені особи можуть звернутися до 01 лютого 2024 року з заявкою до відділу агропромислового розвитку, земельних та майнових відносин  Доброславської селищної ради за адресою: смт Доброслав, пр-т Свободи, 1, І поверх 20 кабінет.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь