Доброславська громада

Одеська область, Одеський район

За кермо вантажівки з посвідченням водія категорії В

Дата: 11.10.2024 10:16
Кількість переглядів: 41

Фото без опису

Сьогодення, в якому наша держава бореться за існування, диктує правила та вимагає швидких рішень і адаптацій до нових реалій. З початку повномасштабного вторгнення росії до України одні взяли до рук зброю та стали на захист країни, інші – сіли за кермо автівок і забезпечували передову і тили всім необхідним.  Тоді у березні 2022 року Кабмін прийняв постанову № 348, яка фактично дозволила сідати за кермо вантажівок з посвідченням водія категорії В під час війни. 

На сьогодні Постанова КМУ № 348 від 22 березня 2022 року чинна. Згідно з документом у період воєнного стану до керування транспортними засобами категорії С, С1 на території України допускаються особи, які мають посвідчення водія категорії В. 

У мирний час категорія В дає право на керування транспортними засобами масою до 3.5 тонн, тобто легковими автомобілями. Під час дії воєнного стану за необхідності громадянин може сісти за кермо вантажівки з цією категорією.

Наголошуємо: норма постанови діє лише протягом воєнного стану. Тож водії, які планують керувати вантажівками і після війни, мають отримати посвідчення водія з відповідною категорією. 

Нагадуємо, аби отримати вперше посвідчення водія категорії С, потрібно скласти теоретичний іспит у сервісному центрі МВС, пройти підготовку в автошколі та скласти там внутрішній іспит з перевірки навичок керування вантажівкою, потім скласти практичний іспит у сервісному центрі МВС. Алгоритм відкриття категорій С та С1 за наявності посвідчення водія  категорії В, за посиланням

Консультацію щодо послуг сервісних центрів МВС можна отримати за телефоном (044) 290-19-88 або на сторінках Головного сервісного центру МВС в Фейсбук та Інстаграм. Відповіді на найпоширеніші питання та корисну інформацію черпайте на сайті.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Результати опитування

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь